UNDE MERGEM. 3.000 de alergători la Maratonul Internațional Iași

UNDE MERGEM. 3.000 de alergători la Maratonul Internațional Iași

Duminică, 28 octombrie, începând cu ora 09.00, Serviciul Voluntar de Ambulanță organizează Maratonul Internațional Iași. Acesta își propune să fi e un eveniment sportiv de referință pentru Municipiul Iași, dar și la nivel regional, național și internațional.

Obiectivul principal al maratonului este unul social, fondurile rezultate în urma organizării evenimentului fiind destinate finanțării proiectului de înființare și funcționare a cinci puncte de prim ajutor și intervenție în caz de dezastre în principalele cartiere ale Iașului.

Aceste puncte vor servi comunitatea ieșeană în caz de coduri și avertizări meteorologice precum și în caz de dezastre și situații de urgență, atât prin personal medical instruit, cât și prin echipamente specifice. Evenimentul sportiv cuprinde cinci probe competitive – cros de 10 km, semimaraton, semimaraton ștafetă (2 x 10,5 km), maraton, maraton ștafetă (3 x 14 km) - și două necompetitive: cursa populară de patru kilometri și cursa copiilor. Înscrierea pentru crosul copiilor este gratis.

Maratonul Iași se realizează cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Probele

● proba de 10 km: Palatul Culturii – Strada Palat – Splai Bahlui Mal Stang – Podul de Piatra

● Splai Bahlui Mal Drept – Bulevardul Chimiei (Bahlui Mal Drept) – Pod Metalurgiei – Bulevardul Chimiei (Bahlui Mal Stang) – B-dul Dimitrie Mangeron – Str Palat – Palatul Culturii (o tura de circuit).

● proba de Semimaraton si Semimaraton stafeta: – acelasi traseu – doua ture de circuit

● proba de Maraton si Maraton stafeta: Palatul Culturii – Strada Palat – Splai Bahlui Mal Stang – Podul de Piatra – Splai Bahlui Mal Drept – Bulevardul Chimiei (Bahlui Mal Drept) – Pod Metalurgiei – Bulevardul Chimiei (Bahlui Mal Stang spre Dancu pana la intersectia cu Str Sf. Ioan si retur) – B-dul Dimitrie Mangeron – Str Palat – Palatul Culturii (trei ture de circuit)

 

Festivalul Vinului la Timișoara

Ediția a 18-a a Festivalului Vinului din Timișoara, va începe vineri 26 octombrie în Piața Victoriei. Timp de trei zile, timișorenii sunt invitați să se bucure de produsele viticole din Banat, dar și din Serbia. De asemenea, la un astfel de eveniment nu putea lipsi muzica bună. Printre ansamblurile și trupele artistice care îi vor încânta pe cei prezenți, putem aminti de Proconsul, Pseudonim, Pragu’ de Sus, Doina Timișului și Ljubomir Ivanovic Gedza din Kovacevac, Serbia.

 

Expoziție: 100 de ani de branding românesc

Până duminică, la parterul Palatului Universul, de pe strada Ion Brezoianu, numărul 23, bucureștenii sunt așteptați la proiectul-manifest Made in RO: 100 de ani de branding românesc la București. Expoziția nu cuprinde doar obiecte, creații publicitare, documentate, personalități, ci și povești: despre antreprenori și întreprinderi, despre nevoi, visuri. Prezentarea acestora se realizează într-o ordine cronologică și demonstrează că în istoria de 100 de ani a produselor românești emblematice, anumite materiale, teme și forme se reîntorc și iau noi înfățișări. Aceasta se poate vizita între orele 14.00 – 21.00.