Criminala de la metrou, la un pas de sentință

Criminala de la metrou, la un pas de sentință

Criminala de la metrou, Magdalena Șerban, mai are de așteptat o săptămână până când magistrații îi vor da sentința, întrucât aceștia au amânat pronunțarea în acest dosar.

Anul trecut, în data de 12 decembrie, Magdalena Șerban a împins o tânără de 25 de ani în fața metroului, după ce în urmă cu doar câteva minute, mai avusese o astfel de tentativă, cu o altă femeie care a reușit să se apere și să se îndepărteze de aceasta. A doua tânără însă, Alina Ciucu, nu a putut să i se împotrivrească și, după ce a fost aruncată pe șine, a murit pe loc. Ulterior, criminala a fost prinsă de autorități. Expertizele au arătat că Magdalena Șerban nu suferea de nicio boală psihică și că astfel era în deplinătatea facultăților mintale în momentul în care a comis crima. Astfel, aceasta răspunde penal pentru fapta sa. Avocatul ei a încercat totuși să susțină contrariul, anume că nu era conșientă de ceea ce face.  Aceasta este cercetată penal de autorități pentru infracţiunile de omor calificat şi tentativă de omor. Mai jos redăm una din primele discuții pe care aceasta a purtat-o cu judecătorul:

Judecător: - Ce studii aveţi?

Magdalena Serban: Am Bacul luat. Am făcut profesionala, am fost concediată de la Carefour Express, unde lucram pe funcţia de casieră în decembrie, iar nivelul meu de trai a scăzut.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jud.: La ce zile va referiți?

MS: La zilele în care s-au petrecut accidentele. M-am simţit rău în acea zi. Am căutat de lucru la metrou, la mai multe staţii, pe la chioşcuri şi pe sus. M-am simţit nefolositoare. S-a întâmplat ce s-a întâmplat şi îmi pare rău. Am lucrat şi în Spania la curăţenie. De la 17 la 28 de ani am lucrat în România şi de la 28 la 38 în Spania. Şi în Spania am fost internată într-un spital de psihiatrie. În acea zi avut gânduri negre, ameţeli.

Jud.: A fost un accident? La ce va referiţi?

MS - La aceste acţiuni făcute de mine.

JUD: Aţi spune că nu e caracteristic pentru dvs.?

MS - Nu sunt caracteristice. Am lucrat în Spania ca asistent la domiciliu pentru bătrani şi ca menajeră. Lucram cu indivizii, cu publicul mereu.

JUD. Ce s-a întâmplat atunci?

MS - Era înainte de Sărbători, până în data de 15. Nu cunosc bine staţiile de la metrouri. Prima fată semăna foarte mult cu cea la care am fost în Spania. Fața ei îmi era cunoscută. Mi-au venit gânduri negre, sa o împing.

JUD.: Unde?

MS: Pe staţia de la metrou, pe podea. Pe podeaua dintre staţii. Dupa aceste gânduri, am actionat. Pentru prima oara am văzut-o când aştepta metroul.

JUD. Erau mai multe persoane acolo?

MS: Da.

JUD. Aţi împins-o? De câte ori?

MS - Am împins-o odată, după care m-a împins şi ea, moment în care am împins şi eu să nu cad. După ce am împins-o prima dată ar fi cazut pe podea. Şi a doua oara tot pe podea ar fi căzut pentru că nu s-a mişcat, a opus rezistenţă. După aceea a venit metroul, iar ea a plecat. Eu am ieşit afară, m-am dus am mâncat, apoi am mai întrebat pe la magazine dacă au nevoie de vânzător. Nu am găsit şi am plecat la Dristor. Am început să mă uit la mai multe persoane şi vedeam negru în jurul meu. Una dintre tinere s-a apropiat mai mult de mine şi eu am împins-o. Finalul nu l-am văzut, că am plecat.

JUD. După ce aţi împins-o ce s-a întamplat?

MS - A căzut.

JUD. Unde?

MS -Pe şine. A încercat să se ridice. Distanta era mai mare de 1.51 şi nu se putea ridica. Când era cazută ea striga dacă pot să iau geanta. Era cu mâinile întinse pe plafonul pe care aşteaptă călătorii şi geanta era în una dintre mâini. Eu am lovit geanta, nu pe ea. Nu ştiu dacă încerca să se ridice. Nu am încercat să o ajut pentru că voiam să plec. Numai un bărbat putea să o ridice de acolo.

JUD. Aţi căutat un bărbat?

MS - Nu, am plecat.

JUD. Aţi observat că vine metroul?

MS - Nu, nu am văzut.

JUD. Aţi atenţionat pe cineva?

MS - Toate persoanele au văzut că era cineva pe şine, dar nu au ajutat pentru că au văzut că vine metroul. Eu nu am văzut că vine metroul. Am plecat de acolo, dar am auzit nişte ţipete. Când le-am auzit eram pe scările rulante de afară. După aceea am fost să îmi cumpăr nişte pantaloni şi apoi m-a luat Poliţia. Nu eram curioasă ce s-a întamplat cu persoana pe care am împins-o pe şine pentru că voiam să îmi cumpar niste pantaloni şi neavând bani mulţi la mine căutam unii mai ieftini. Regret faptele comise.