”Logodită” de bunici, o româncă de 12 ani din Bari, în atenția Tribunalului pentru Minori. Fata e gravidă

”Logodită” de bunici, o româncă de 12 ani din Bari, în atenția Tribunalului pentru Minori. Fata e gravidă

”Logodită” de bunici, adolescentă româncă de 12 ani din Bari a ajuns în atenția Tribunalului pentru Minori din orașul italian, după ce s-a dovedit că aceasta a rămas gravidă. Totul a ieșit la iveală după ce copila a leșinat la școală.

Povestea fetei e tristă: părinții ei nu au recunoscut-o niciodată, astfel că a ajuns în grija așa-zișilor bunici paterni, romi români care trăiesc în Bari. Când a împlinit vârsta de 11 ani aceștia au decis să o logodească pe puștoaică, conform tradiției, cu un băiat rom, mai mare cu 7 ani. Date fiind relațiile dintre cei doi, fata a rămas însărcinată, fără măcar să știe acest lucru. Daniel Tomescu, liderul comunităţii rome din capitala Italiei, a încercat să explice situaţia pentru sursa citată: ”Nu e vorba de niciun act de violenţă. Este o relaţie ca orice relaţie de iubire, face parte din cultura comunităţii noastre. De aproape un an cei doi trăiesc împreună, au făcut şi petrecere de logodnă”.

Zilele trecute, fetei i s-a făcut rău la lcoală și a leșinat, fiind dusă la spital. În urma investigațiilor, medicii au stabilit că e gravidă și au anunțat autoritățile. Conform publicației Gazeta Românească, fetiţa e în clasa a şaptea la o şcoală din Bari.  

Serviciile sociale din Bari au internat fata la secţia de Obstretică şi au deschis o anchetă, judecătorii de la Tribunalul pentru Minori urmând să decidă ce se va întâmpla cu ea când va fi externată.

Ne puteți urmări și pe Google News