Declarație ULUITOARE de la SPP: „Tăriceanu nu a fost monitorizat 7 ani, ci 10 ani”

Declarație ULUITOARE de la SPP: „Tăriceanu nu a fost monitorizat 7 ani, ci 10 ani”

Fostul șef al SPP, Generalul Dumitru Iliescu, a declarat, la România TV, că există o posibilitate ca SPP să fi știut că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, era interceptat.

Generalul Dumitru Iliescu a declarat că SPP nu îi poate spune unui demnitar dacă este interceptat legal, chiar dacă face periodic controale pentru a găsi tehnică de interceptare instalată.

„Domnul Tăriceanu nu a fost monitorizat 7 ani, ci 10 ani. Dacă e un mandat legal, el era pus în aplicare. SPP păzește de o posibilă interceptare ilegală. Dacă e legal, SPP nu are cum să-i spună demnitarului. SPP face periodic controale dacă e instalată tehnică. Dacă e instalată legal, nu are voie să o scoată. SPP e obligat să nu prezinte demnitarului respectiv dacă tehnica a fost instalată legal. SPP nu apreciază legalitatea actului respectiv.”, a declarat Generalul Iliescu.

„Am hotărât să suspend folosirea serviciilor asigurate de SPP. Am constatat că s-au făcut o serie de interceptări la adresa mea. Există și acel dosar în care am fost acuzat de mărturie mincinoasă, în care am fost achitat în primă instanță și care se bazează pe interceptări. Se pune problema unei coliziuni aș spune, între aceste activități de supraveghere realizate de Procuratură prin intermediul Serviciilor și atribuțiile SPP. Nu am avut indicii din partea SPP că sunt obiectul unei astfel de supravegheri.”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu, la audierea de marți, în cadrul Comisiei SPP.

Ne puteți urmări și pe Google News