CULISELE unei ARESTĂRI SPECTACULOASE: Udrea și Bica. De ce fosta șefă a DIICOT a fost luată după 4 ore

CULISELE unei ARESTĂRI SPECTACULOASE: Udrea și Bica. De ce fosta șefă a DIICOT a fost luată după 4 ore

Vestea arestării fostului ministru al Dezvoltării, Elena Udrea și a fostei șefe a DIICOT, Alina Bica a explodat dimineață în presa românească.

Suntem în măsură acum să furnizăm câteva amănunte despre operațiunea organizată de Biroul Interpol din Costa Rica, cu sprijinul serviciului lor secret DIS, Direcția de Intelligence și Securitate.

Deși mandatul de arestare pentru executarea pedepselor fusese comunicat de români încă din iulie, oficialii din Costa Rica au decis că acum e momentul operativ optim pentru arestare. Pe surse s-a spus că lipsea un document din România, dar informația nu a fost confirmată oficial.

La ora 10.00, ora din țara sud-americană, Elena Udrea era pe o terasă din apropierea locuinței sale din San Jose, împreună cu fetița sa, în vârstă de 10 zile, Adrian Alexandru și mama lui Udrea.

Ne puteți urmări și pe Google News

La masă, ea a fost abordată de doi ofițeri care s-au recomandat ca fiind de la Interpol. După ce i-au confirmat identitatea, Udrea a fost invitată să-i urmeze. Peste puțin timp, era în centrul de detenție pentru femei El Buen Pastor.

Interpol a organizat și supervizarea casei unde locuiește în San Jose și Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, căutată pentru a executa o pedeapsă de 4 ani de închisoare. Nu puteau intra în casă pentru că nu aveau mandat de percheziție, așa că au așteptat ca ea să iasă. Acest lucru s-a întâmplat în jurul orei locale 14.00. Imediat a fost oprită în trafic și dusă în același centru de detenție. Ba chiar Bica și Udrea sunt în aceeași celulă. Cu ele este încarcerată încă o femeie, vorbitoare de limba română.