CAZ REVOLTĂTOR. Cum sunt tratați ROMÂNII care pleacă la MUNCĂ în GERMANIA. Detalii CUTREMURĂTOARE

CAZ REVOLTĂTOR. Cum sunt tratați ROMÂNII care pleacă la MUNCĂ în GERMANIA. Detalii CUTREMURĂTOARE

Caz cutremurător în Germania! Timp de trei săptămâni, un român a dormit în pădurea de lângă Offenbach, la temperaturi ce se apropiau de valori negative pe timpul nopții. El a fost supus acestui abuz de angajatorul său, dar și de un alt român care l-a adus în Germania. Cei doi l-au dat pur și simplu afară, în stradă.

Românului i-a fost promis, de un vecin care este angajat la o firmă din centrul Germaniei, că dacă vine să muncească la această companie va primi un salariu de 9 euro pe oră și va avea cazarea asigurată, potrivit stiridiaspora.ro, scrie antena3.ro Dar după ce a ajuns în Germania, acesta a fost obligat să-i plătească celuilalt român un comision de 250 de euro pe lună, plus chiria. După trei săptămâni de muncă, muncitorul a vrut să i se facă un contract de muncă pentru a se asigura că își desfășoară activitatea în condiții legale.

 

Pentru că a cerut acest lucru, patronul german și celălalt român l-au dat afară. Bărbatul nici nu a apucat să-și ia lucrurile pe care le avea în cameră.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

„Am sunat la poliție, le-am explicat care este problema, dar ei nu au fost dornici să ajute și m-au pus să îl duc la gară să îl pun în tren spre casă. Am înștintat poliția că în acest caz nu este vorba doar despre o persoană care stă pe stradă și nu doar de incălcarea dreptului muncii, ci chiar mai mult, este vorba de incălcările Legii Penale Germane și ale Drepturilor Omului”, a povestit el pentru sursa citată.

 

Se pare că la firma respectivă mai sunt alți zeci de români care muncesc pe degeaba. Oamenii sunt neplătiți de 2-3 luni, iar unora le-ar fi fost reținute chair și actele de identitate.