Femeile se RĂZVRĂTESC împotriva Facebook. Celebrul social-network ACUZAT de DISCRIMINARE

Femeile se RĂZVRĂTESC împotriva Facebook. Celebrul social-network ACUZAT de DISCRIMINARE

Facebook se face vinovat de a fi publicat anunţuri de angajări doar pentru bărbaţi. Prin acest demers, primul de altfel, arată cum femeile sunt discriminate când vine vorba de locuri de muncă. American Civil Liberties Union a protestat împotriva Facebook, acuzat de a fi consimţit la 15 publicaţii, printre care şi Uber, de a da anunţuri adresate doar bărbaţilor.

Potrivit unei anchete a ProPublica, din 91 de mesaje examinate, publicate de compania de transporturi pentru mărirea numărului şoferilor, doar unul este adresat femeilor, iar trei nu sunt precise. Celelalte însă, sunt adresate exclusiv bărbaţilor. La fel cum doar pentru bărbaţi a apărut un anunţ al Poliţiei din Pennsylvania pentru a recruta noi agenţi.

American Civil Liberties Union, asociaţie pentru apărarea drepturilor civile, a protestat numind anunţurile ''ilegale'', titrează Huffingtonpost. Se revine de fapt la o sentinţă a Curţii Supreme din 1973, care interzice publicaţiilor anunţuri cu distincţii explicite între băraţi şi femei. Organizaţia a prezentat o reclamaţie la Equal Employment Opportunity Commission, comisie pentru egalitatea în drepturi. Ar putea fi primul pas către o cauză. Un purtător de cuvânt al Facebook se arătase disponibil, în 2017, să răspundă la o reclamaţie, afirmând că pentru societate ''nu e loc pentru discriminări''. Iată că este!.

Ne puteți urmări și pe Google News