Cifrele CONFIRMĂ! STUDENȚII, cei mai AFECTAȚI de TULBURĂRI MENTALE

Cifrele CONFIRMĂ! STUDENȚII, cei mai AFECTAȚI de TULBURĂRI MENTALE

Un studiu efectuat de Universitatea Columbia a relevat faptul că o treime dintre studeții din anul I de studii au o tulburare de sănătate mintală.

Nivelul de stres în rândul tinerilor, în special în rândul celor din anul I de facultate, a atins cote alarmante, o arată un studiu recent.

Universitățiile fac pași importanți pentru pentru consilierea psihologică, dar un numar redus de studenți aleg această formă de tratament, informează Daily Mail.

Studiul a arătat că numărul studenților cu tulburări de sănătate mintală este mai mare cu 72%, în comparație cu studiul efectuat cu doi ani în urmă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt studiu efectuat recent în Statele Unite, arată că numărul studențiilor cu tendințe suicidale a atins cel mai mare număr din istorie.

„Faptul că o treime dintre studenții mai multor țări au fost diagnosticați positiv cu una dintre cele șase tulburări de sănătate mintală, arată că ne confruntăm cu o problemă de sănătate majoră”, a declarat Dr. Randy Auerbach, autorul studiului.

„Este necesar să ne gândim la modalități inovatoare de reducere a stigmatizării și de creștere a accesului la instrumente care ar putea ajuta studenții să gestioneze mai bine stresul”, a mai declarat autorul studiului.