Thomas Lievremont, noul selecționer al „Stejarilor”

Thomas Lievremont, noul selecționer al „Stejarilor”

Fostul mare internațional francez a fost, ieri, prezentat oficial la cârma naționalei de rugby a României, post pe care îl va ocupa până după Cupa Mondială din 2023.

După excluderea naționalei României de la Cupa Mondială din Japonia 2019, selecționerul galez Lynn Howells s-a despărțit de „Stejari”, pe care i-a pregătit în perioada februarie 2012 - martie 2018. Deși obținuse biletele către marele bal din „Țara Soarelui Răsare”, naționala României a fost pedepsită din cauza faptului că a folosit un rugbyst fără drept de joc.

Ieri, forul prezidat de Alin Petrache l-a numit în funcția de selecționer pe fostul internațional francez Thomas Lievremont (44 de ani), care a parafat un acord valabil până după Cupa Mondială din 2023. Lievremont are un CV impresionant în sportul cu balonul oval. A mai condus echipa US Dax (2008 - 2010), apoi a pregătit înaintarea la Aviron Bayonnais (2010-2011). Între 2015 și 2017, el a fost managerul echipei U20 a Franței, iar ca jucător, Lievremont a câștigat de trei ori Turneul celor 6 Națiuni, cu Franța, și a fost de trei ori campion al Franței. Lievremont nu este străin de „Stejari”.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu-mi place să pierd, obiectivul meu e să câștig”

Francezul a mai fost în staff-ul „tricolorilor”, în vederea pregătirii meciurilor cu Rusia şi Belgia, din luna martie. „Am venit în România acum câteva luni, am întâlnit persoane care au apreciat pasiunea și implicarea mea, am descoperit o țară care iubește mult rugbyul și crede în el, așa că am decis că merită să revin. Obiectivul pe care mi-l propun este să antrenez echipa în cel mai bun mod posibil, pe de o parte și să concep un plan de dezvoltare pe o perioadă de câțiva ani, până cel puțin în 2023, pe de altă parte. Nu-mi place să pierd, obiectivul meu e să câștig”, a declarat, ieri, Lievremont, la prezentarea oficială.

Primele meciuri ale francezului la cârma „Stejarilor” sunt programate în luna noiembrie: un „test” cu Kenya, acasă, pe 3 noiembrie, apoi, pe 10 noiembrie, România va întâlni Portugalia în meciul de baraj pentru menținerea în Rugby Europe Championship (REC), dupa care, va avea două partide-test cu SUA (17 noiembrie) și cu Uruguay (24 noimebrie).