DECIZIA președintelui IOHANNIS privind conducerea JANDARMERIEI

DECIZIA președintelui IOHANNIS privind conducerea JANDARMERIEI

Luarea unei decizii a Consiliului Suprem de Apărare a Țării în ceea ce privește numirea colonelului Sebastian Cucoș în funcția de inspector general al Jandarmeriei Române se va face abia după pronunțarea organelor judiciare abilitate cu privire la legalitatea acțiunilor Jandarmeriei Române de la protestul din 10 august, a declarant Administrația Prezidențială.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, "Având în vedere evenimentele din data de 10 august, din timpul protestului din Piaţa Victoriei, în care a fost implicată Jandarmeria Română, se impune ca luarea unei decizii de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării privind numirea colonelului Cucoş Gheorghe-Sebastian în funcţia de inspector general să se realizeze după pronunţarea organelor judiciare abilitate, cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei Române. În acest context, problematica în cauză poate fi supusă analizei şi deciziei CSAT în cadrul unei viitoare şedinţe, luând în considerare şi concluziile anchetelor organelor judiciare competente", transmite Agerpres.

Administrația Prezidențială precizează că Preşedintele şi Consiliul Suprem de Apărare a Ţării nu au atribuţii în ceea ce priveşte problematica interimatului funcţiei de inspector general al Jandarmeriei Române, aceasta fiind de resortul ministrului Afacerilor Interne, conform prevederilor art. 6 din Legea nr. 550/2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române.

Carmen Dan a declarat că procedura de avizare a lui Sebastian Cucoş pentru definitivarea la conducerea Jandarmeriei Române este în curs, Cucoș ocupând deocamdată funcţia ca interimar.

Ne puteți urmări și pe Google News

"În acest moment, Sebastian Cucoş este inspectorul general al Jandarmeriei Române. Suntem încă în procedura de avizare. Teoretic, şi astăzi poate să primească avizul de la Cotroceni, de la CSAT. Noi am făcut demersurile şi am depus toate documentele în timp util", a declarat ministrul de Interne.