Președintele se prăbușește în sondaje. Șeful echipei de SECURITATE a LOVIT un PROTESTATAR

Președintele se prăbușește în sondaje. Șeful echipei de SECURITATE a LOVIT un PROTESTATAR

În urma scandalului provocat de Alexandre Benalla, fostul şef al dispozitivului prezidenţial de securitate, președintele Franţei, Emmanuel Macron, a scăzut în sondaje.

Numai 39% dintre francezi îi mai acordă încredere șefului statului, potrivit unui sondaj de opinie Ifop, publicat duminică de săptămânalul Journal du Dimanche, informează Reuters. După ce Franța a câştigat Campionatul Mondial de fotbal, cota de simpatie pentru Macron părea că se redresează, dar amplificarea scandalului Benalla în prezenţa preşedintelui, cota de simpatie pentru Macron părea că se redresează, dar tendinţa s-a inversat după izbucnirea scandalului, mai ales că Opoziția exploatează zi de zi acest scandal. Benalla a fost concediat de preşedinţia franceză după ce a apărut o înregistrare video în care putea fi văzut lovind un protestatar la o manifestaţie de 1 Mai, iar înregistrările au apărut în 18 iulie.

„Este o instrumentare politică. Cei care exercită monopolul puterii de decenii încearcă să-l destabilizeze pe noul preşedinte", a declarat Francois Bayrou (MoDem, centru), unul dintre cei mai fideli aliaţi ai lui Macron. Și LREM, partidul prezidențial, susține prin purtătorul de cuvânt, că "istrumentalizarea politică şi blocajul procesului legislativ le va costa pe partidele de opoziţie în materie de imagine". Parlamentul francez va vota, în săptămâna aceasta, o moţiune de cenzură împotriva guvernului depusă de conservatori. Potrivit agenţiei Reuters, demersul nu are şanse de reuşită, deoarece în camera inferioară partidul lui Macron are o majoritate sigură.

 

Ne puteți urmări și pe Google News