Avertizări din partea SUA. Gazoductul Nord Stream 2 generează noi controverse între Washington și Moscova

Avertizări din partea SUA. Gazoductul Nord Stream 2 generează noi controverse între Washington și Moscova

Nord Stream 2 este un proiect exclusiv comercial, iar sancţiunile impuse companiilor implicate sunt ilegale şi inacceptabile, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov,

Nord Stream 2 este un proiect exclusiv comercial, iar sancţiunile impuse companiilor implicate sunt ilegale şi inacceptabile, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează site-ul agenţiei Tass.

Departamentul de Energie al Statelor Unite a promis recent că nu va impune sancţiuni companiilor occidentale care sunt implicate în construirea gazoductului Nord Stream 2.

„Considerăm că sancţiunile impuse companiilor implicate într-un proiect internaţional sunt ilegale", a declarat Peskov.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Acesta este un proiect internaţional exclusiv comercial, lipsit de orice motiv politic şi bazat pe principii de câştig pentru ţările care participă", a adăugat acesta.

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a avertizat că Washingtonul nu se va opri din a încerca să convingă aliaţii europeni să refuze construirea gazoductului Nord Stream 2. Potrivit acestuia, Statele Unite au clarificat că Rusiei nu ar trebui să i se permită să aibă mai multe oportunităţi de a îşi extinde influenţa politică, nu doar asupra Germaniei, dar asupra Europei în general, potrivit mediafax.ro