Zeci de oameni, inclusiv mai mulți copii, au fost răniți după ce autocarul în care se aflau a intrat în coliziune cu o ambulanță în nordul Germaniei, au anunțat autoritățile, precizând că cele mai multe persoane au suferit răni ușoare, dar două victime au suferit răni mai serioase, scrie Mediafax.
Accidentul rutier s-a produs sâmbătă după-amiază pe o șosea la nord de Lubeck, informează agenția de știri Dpa.
Autocarul, la bordul căruia erau 42 de copii, 5 însoțitori și un șofer, se îndrepta spre o tabără de vacanță.
Poliția a transmis că informațiile inițiale indică faptul că șoferul autocarului a intrat pe contrasens pentru a evita ciocnirea cu un alt vehicul.
Acceptă cu regret
Cancelarul german Angela Merkel "acceptă cu regret" decizia autorităţilor de la Praga de a nu lua înapoi solicitanţi de azil care au fost înregistraţi anterior în Cehia, după ce Merkel a anunţat sâmbătă că a încheiat o astfel de înţelegere la summitul UE de la Bruxelles, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german, relatează dpa.
"Partea cehă îşi exprimase dorinţa de a încheia în viitor o înţelegere pentru o mai bună cooperare în legătură cu întoarcerea (migranţilor)", a spus oficialul german.
"Cu regret acceptăm comentariile de astăzi (sâmbătă) de la Praga", a mai spus el.
Premierul ceh Andrej Babis a declarat sâmbătă că "Germania nu a discutat cu noi şi, în acest moment, nu aş ratifica un astfel de acord".
"Noi nu avem în vedere negocieri. Nu există nici un motiv să negociem. Noi respingem ferm" acest lucru, a mai spus Babis, citat într-un comunicat al guvernului.
Potrivit unei scrisori adresate liderilor partidelor din cadrul coaliţiei sale de guvernământ, Angela Merkel a anunţat sâmbătă că a încheiat acorduri cu 14 ţări pentru întoarcerea rapidă a migranţilor care încearcă să intre în Germania.
Conform documentului, Ungaria, Polonia şi Cehia s-ar număra printre ţările care au acceptat întoarcerea rapidă a solicitanţilor de azil care au fost mai întâi înregistraţi pe teritoriul lor, dar ulterior au încercat să intre în Germania. Solicitanţii de azil care sosesc în Germania şi care s-au înregistrat pentru prima dată în alte ţări din UE ar urma să fie îndreptaţi spre "centre speciale" mai mari pentru procesarea datelor lor, mai scrie AGERPRES