Iordache (PSD): Cred că CRR va respinge sesizările pe legile Justiției

Iordache (PSD): Cred că CRR va respinge sesizările pe legile Justiției

Preşedintele Comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei, Florin Iordache, deputat PSD, a declarat joi că el crede că CCR va respinge sesizările pe cele trei legi ale Justiţiei: legea privind statutul magistraților, legea privind Organizarea Juridică și legea privind CSM.

„Am avut astăzi prima întâlnire a comisiei noastre. De ce acum? Pentru că în spaţiul public, atâta timp cât au fost în dezbatere legile Justiţiei, se amestecau subiectele. Permanent se spunea în spaţiul public că legile Justiţiei vizează o anumită cazuistică penală, că prin legile Justiţiei cei care încalcă într-un fel sau altul Codul penal vor scăpa şi aşa mai departe. Am aşteptat ca legile Justiţiei astăzi, eu cred că Curtea Constituţională va respinge cele trei sesizări pe care le-a primit de la Înalta Curte şi de la grupurile parlamentare, astfel încât legile Justiţiei să meargă începând de astăzi la preşedinte să fie promulgate", a spus Iordache la Palatul Parlamentului.

Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să discute joi sesizările formulate de PNL, USR şi ICCJ privind modificările aduse legilor Justiţiei.

 

Ne puteți urmări și pe Google News