Vis de primăvară: hamac în casă

Vis de primăvară: hamac în casă

Pentru câteva momente de relaxare perfectă nu trebuie să mutați munții din loc, ci doar să mutați hamacul din grădină, în casă. În acest sezon călduros, designerii de interior ne propun să recreeăm relaxarea din aer liber în confortul locuinței, unde ne putem bucura și de liniște, cât și de răcoare în zilele toride ce vor urma

Într-un peisaj perfectde vacanță, adeseane imaginămși un hamac lamalul mării. Puțin se gândesc că acest leagăn perfect pentru relaxare poate fi adus în propriul dormitor, dar chiar și în locuri mai puțin spațioase, cum ar fi balconul de la bloc.

Cu puțină imaginație vă puteți crea cel mai bun loc de lectură, de somn sau de joacă pentru copii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Țesături diferite pentru locuri diferite

În general, piața este bogată în modele de hamacuri pentru exterior, cu țesătură rezistentă la apă și variații de temperatură. Dar dacă doriți să le plasați într-un loc adăpostit, există materiale fine, diafane, completate cu dantelă sau alte tipuri de broderii, care sepot integra perfect într-un dormtor romantic.

Mai găsiți pe piață și hamacuri destinate copiilor, create pe dimensiunea lor și cu sisteme de agățare mai sigure. Materialele acestora sunt ușor de spălat și sunt rezistenmai dură.

 

Sistemele de prindere sunt cele mai importante

Hamacul nu poate fi plasat oriunde, deoarece nu orice perete sau punct poatesusține greutatea unui adult. De aceea, hamacurile se prind cu sisteme speciale de ancorare, în suprafețe precum betonul sau fierul. Un hamac simplu, de grădină, costă circa 50 de lei, iar un hamac pentru interior, din țesături fine, poate costa și 500 de lei. Sistemul de fixare în perete costă între 20 și 100de lei.

HAMACUL

este alcătuit în mod obișnuit din unul sau mai multe panouri de pânză sau dintr-o rețea țesută de sfoară, ori o frânghie subțire întinsă cu cabluri între două puncte ferme de ancorare, cum ar fi copacii sau stâlpii. Hamacurile au fost dezvoltate de locuitorii din America Centrală și de Sud pentru a dormi, în anii 1500. Mai târziu, aceste paturi au fost folosite la bordul navelor de către marinari pentru a permite confortul și maximizarea spațiului disponibil și de către exploratori sau soldați care călătoreau în regiuni împădurite.

În cele din urmă, în anii 1920, părinții din întreaga Americă de Nord foloseau hamace ca loc de somn pentru copiii mici care începeau să meargă de-a bușilea. Astăzi, hamacurile sunt populare în întreaga lume pentru relaxare și, conform unui studiu realizat de un grup de psihiatri din Belgia, patul-leagăn oferă cel mai plăcut și odihnitor somn de prânz.