Iohannis și REVOCAREA lui Kovesi. Tăriceanu, MESAJ CLAR. Ce spune despre o eventuală SUSUPENDARE a preşedintelui

Iohannis și REVOCAREA lui Kovesi. Tăriceanu, MESAJ CLAR. Ce spune despre o eventuală SUSUPENDARE a preşedintelui

Călin Popescu Tăriceanu susține că lucrurile sunt greu de ignorat atunci când vine vorba de revocarea Laurei Codruța Kovesi. Șeful Senatului spune că subiectul nu a fost dezbătut în Coaliţie pentru că se aşteaptă decizia preşedintelui Iohannis în acest caz.

Totodată, Tăriceanu a declarat că nu poate anticipa o decizie a preşedintelui privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi. „Nu ştiu ce va face. Aici ţine mai puţin de experienţa politică, ci de modul în care preşedintele consideră că trebuie să-şi exercite mandatul. Constituţia spune că preşedintele veghează la respectarea Constituţiei.

În condiţiile în care au apărut protocoalele, modul în care opera DNA, încălcările repetate ale Constituţiei de către doamna Kovesi. Nu ştiu...e foarte greu ca aceste lucruri să fie ignorate”, a spus Tăriceanu la Antena3. 

Tăriceanu spune că în acest moment nu există discuții despre o eventuală suspendare a lui Klaus Iohannis. „Nu am discutat acest subiect pentru că mi se pare că mergem un pic prea departe. Sigur, preşedintele trebuie să ţină cont de respectarea Constituţiei, iar doamna Kovesi a călcat pe Constituţie grav. Preşedintele trebuie să ia decizia şi sigur, după aceea, îşi asumă şi consecinţele deciziei”

Ne puteți urmări și pe Google News