Bunurile luate gaj de cămătarii din Cenad, înapoiate victimelor

Bunurile luate gaj de cămătarii din Cenad, înapoiate victimelor

O nouă rundă de percheziții la cămătarii din Cenad au efectuat, marți, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare. Cu aceatsă ocazie au fost descoperite buncuri luate ca și gaj de la persoanele împrumutate de aceștia.

Noi detalii ies la iveală în cazul cămătarilopr din Cenad. Aceștia, doi bărbați de de 38 și 42 de ani, în prezent arestaţi preventiv, în cursul anilor 2017 - 2018 ar fi împrumutat cu dobândă aproximativ 40 de persoane de pe raza localității Cenad, dobânzile solicitate fiind între 50% şi 100%. Mai mult, pentru a se asigura că vor ieși în câștig, cămătarii au  solicitat totodată drept garanţie diferite bunuri şi carduri bancare cu codul PIN, de la victime.

În urma perchezițiilor de marți, polițiștii au descoperit mai multe bunuri (o maşină de spalat haine, un aragaz, o bicicletă, o drujbă, carduri de credite şi cărţi de identitate), ce urmează a fi restituite persoanelor păgubite. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză.