Un preot armean a DEZVĂLUIT secretul APRINDERII Focului Sfânt în ajunul Paștelui

Un preot armean a DEZVĂLUIT secretul APRINDERII Focului Sfânt în ajunul Paștelui

Preotul, reprezentant al Patriarhiei Armene la Ierusalim, a afirmat că a elucidat miracolul Focului Sfânt şi că aprinderea acestuia are legătură cu Biserica Coptă. Preotul armean Samuel Agoyan a spus reporterilor israelieni ce se întâmplă cu adevărat în timpul miracolului Sfântului Foc, a scris portalul de știri IsraelInfo.

Potrivit prelatului armean, candelele Focului Sfânt ar fi aprinse de către patriarhi de la candela cu ulei şi că nu există nimic mistic în acest proces. ”Dumnezeu face minuni, dar nu pentru a amuza oamenii“, a spus Agoïan. 

Agoyan, într-un interviu acordat unui jurnalist israelian, a spus cum se întâmplă coborârea "focului binecuvântat". Potrivit lui, el a observat de trei ori cum patriarhii au aprins  lumânările de ceară de la lampa cu ulei și nu există nimic misterios în Focul Sfântm, notează chronicles.com

Reprezentanţii Bisericii Copte, care se aflau lângă Agoïan în timpul interviului, au reacţionat imediat cerând jurnaliştilor să nu mai filmeze. "Ia-ţi camerele de aici, minte", a strigat unul dintre prelaţii copţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sfântul Mormânt este un sanctuar al lumii creștine. El ar fi fost acolo unde Isus Hristos a fost răstignit, îngropat înainte de a învia, conform Scripturilor. În fiecare an, în ajunul Paștelui, miracolul focului sfânt apare în biserică. Primele care luminează sunt o candelă și 33 de lumânări, pentru a marca anii vieții pământești a lui Isus Hristos.

Credincioşii cred că ne-apariţia Focului Sfânt ar putea marca începutul sfârşitului omenirii.

În fiecare an înainte ca Patriarhul să intre în biserică unde se roagă lui Dumnezeu să producă miracolul focului sacru, se verifică dacă mormântul lui Hristos era gol și că nu conținea nimic care să poată aprinde focul.