E ceva ce prințul William nu poate să facă? „Bisturiul regal, vă rog!”
- Sandra Săl ăgean
- 12 ianuarie 2018, 00:00
Nu, nu joacă în vreun serial cu medici în alertă la camera de gardă! Viitorul rege chiar s-a echipat corespunzător și a participat la o operație complexă, de ultimă generație, cu cel mai performant aparat la ora actuală
Prințul Williams, care a obișnuit publicul cu apariții surprinzătoare – în postură de bucătar, predând cursuri în școli, participând la programele armatei britanice șmdp. – a lăsat lumea cu gura căscată după ce a participat activ la o operație de extirpare a unei tumori, cu ajutorul noului model de robot Da Vinci. Will a avut ocazia să vadă cu ochii lui cum funcționează aparatul care asistă chirurgul, în spitalul oncologic Royal Marsden din Londra, fondat de familia sa.
A fost lăsat să apese pe butoane?
Intenția Ducelui de Cambridge prin participarea la procedura medicală a fost, pe lângă satisfacerea unei curiozități, de a mediatiza prezența performantului aparat în spitalul regal. În prezent, William ocupă postul de președinte al Fundației Royal Marsden și duce pe umeri responsabilitatea bunei funcționări a acestei instituții medicale. Pe masa de operație s-a aflat Anne White, în vârstă de 67 de ani, căreia chirurgii i-au extirpat o tumoră canceroasă aflată pe limbă. Din păcate pentru Duce, rolul său a fost doar de observator, nefiind invitat să apese pe butoanele faimosului robot.
William a fost felicitat de publicul englez pentru faptul că și-a păstrat cumpătul în fața imaginilor grafice ale operației și că a avut curajul să vadă prin ce trece un om bolnav de cancer.
Lady Diana participa la operații foarte des
Prințesa inimilor era o iar sala de operație nu-i era străină. Ori de câte ori avea ocazia, Lady Diana se alătura chirurgilor în timpul operațiilor și apoi strângea fonduri pentru a deconta celor săraci, procedurile medicale.