Bezos vrea să ducă Amazonul pe Lună

Bezos vrea să ducă Amazonul pe Lună

Recent, multimiliardarul patron al firmei Amazon, Jeff Bezos a prezentat publicului modulul cu care spune că vor ajunge oamenii pe satelitul natural al Pământului, în 2024.

„Acesta este un vehicul incredibil și care va merge sigur pe Lună”, a declarat Bezos. La acest vehicul revoluționar, botezat Blue Origin, s-a lucrat nu mai puțin de trei ani. După spuse lui Bezos, acum, compania sa lucrează și la un motor de rachetă (botezat BE-7) care „va schimba istoria cuceririi spațiului de către pământeni”.

Mai mult, în aceeași prezentare, multimiliardarul a mai prezentat și câteva concepte de locuințe lunare autosustenabile pe care cei prezenți le-au asemănat imediat cu cele ce apar în filmul Interstellar. „Trăim o perioadă în care suntem siguri că nepoții noștri vor avea o viață mult mai expusă decât noi, de aceea singura cale de salvare este spre spațiu, către noi orizonturi”, a conchis șeful de la Amazon. Cursa spre Lună a început mai cu seamă după ce oameni de știință de la NASA au declarat că sub suprafața ei ar putea exista întinderi mari de gheață ce ar ajuta la supraviețuirea omului pe acest satelit.

 

Ne puteți urmări și pe Google News