Doctor indian premiat de Biserica Ortodoxă

Doctor indian premiat de Biserica Ortodoxă

Doctorul Bhupinder Singh, primul indian care a ajuns director de spital în România, a fost premiat de Biserica Ortodoxă. Pe medicul de religie sikh, Episcopia Caransebeșului l-a recompensat ”pe temeiul încredințărilor menite pentru activitatea remarecabilă în apărarea valorilor creștine, în slujirea Bisericii lui Hristos și a comunității umane din de Dumnezeu păzita Eparhie”, după cum se arată pe diploma înmânată.

Directorului medical al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, Bhupinder Singh i-a fost conferit ordinul Crucea „Episcop Elie Miron Cristea” – clasa a II-a pentru mireni, din partea PS Lucian, episcopul locului. Evenimentul a avut loc după sluba oficiată ieri, în Săptămâna floriilor, la biserica din incinta spitalului, de către Episcopul Lucian. „Ne putem vindeca sufletul și trupul dacă ne rugăm unii pentru alții în biserică și dacă încercăm să avem în fiecare zi o viață autentică în Hristos. Dumnezeu ne vindecă pe toți dacă ne rugăm și credem în El cu adevărat, ne vindecă după măsura credinței și a dragostei pe care noi o manifestăm față de El. Credem că prin oficierea Tainei Sfântului Maslu aici, ne-am făcut datoria sufletească și față de bolnavii care se află la Spitalul din Caransebeș. Îl rugăm pe Doctorul suprem al sufletelor și trupurilor noastre să ne dăruiască tuturor sănătate, iar această sfântă Taină să fie bineprimită și toți cei care au participat și s-au pomenit să primească vindecare”, a subliniat părintele.

Dr. Singh este specialist în chirurgie plastică și reparatorie. În urmă cu 20 de ani a venit la studii la Timișoara, iar ulterior a decis să rămână aici. E de religie sikh, dar în România, așa cum a declarat într-un intervi acordat EvZ anul trecut, a dezvoltat relație perfectă cu Dumnezeul creștin. „Dumnezeu e numai unul”, spune cu convingerea unui om care, la 40 de ani, a înțeles bună parte din sensul vieții.

După ce a fost interimar la spitalului din Caransebeș, s-a prezentat la concurs, anul trecut și a obținut media 9,91. Lucra la Caransebeș din 2014 și a înființat, în cadrul spitalului care are acum 388 de paturi, singurul Compartiment de Chirurgie Plastică și Reparatorie din întreg județul Caraș Severin, venind în sprijinul pacienților care aveau nevoie de astfel de intervenții și care, mulțumită lui, nu mnai trebuie să ajungă la Timișoara când suferă accidente în gospodărie.

„Sunt bucuros că lucrez în acest spital unde există o biserică în care au posibilitatea atât medicii, cât și pacienții să intre și să se roage pentru sănătatea lor și pentru orice fel de problemă. Așa ar trebui să fie în toate unitățile medicale din România”, a spus directorul medical Singh.