Ce pățești când furi din Germania. Pățania unui „șmecher” din Vaslui

Ce pățești când furi din Germania. Pățania unui „șmecher” din Vaslui

Un vasluian care s-a crezut mai deștept decât vânzătorii din Germania a trăit, în urmă cu câteva zile, șocul vieții sale.

Bărbatul din Huși, județul Vaslui, a fost obligat de autoritățile din România să plătească o amendă imensă.

El și-a cumpărat, pe când lucra în Germania, mai multe produse, printre care un laptop și un televizor. Cumpărăturile românului, în valoare de aproape 3000 de euro, și din care Iulian M. a plătit pe loc un avans de doar 400, ar fi urmat să fie plătite în rate.

Numai că vasluianul a plecat din Germania și s-a gândit că nu-l va mai găsi nimeni pentru a recupera banii. Socoteala lui nu s-a dovedit corectă, pentru că magazinul din Germania s-a adresat autorităților din România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autorităţile judiciare germane au trimis documentele cu privire la tranzacție către Ministerului Justiţiei din România, căruia i-a cerut să facă demersurile necesare pentru recuperarea prejudiciului și sancționarea vasluianului.

Judecătoria Huşi a admis, pe 11 martie, solicitarea privind recunoaşterea sancţiunii. Magistrații au dispus amendarea bărbatului din Huşi cu suma de 5.470 de euro, transformată în lei. 

Vecinii și apropiații lui Iulian M. spun că acesta s-ar afla în Italia, la Napoli și că nu a știut de proces. Dar este un om serios, mai cred apropiații vasluianului, așa că va explica totul dacă ar fi anunțat. 

Sentința Judecătoriei din Huși poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la pronunțare.