Un europarlamentar vrea ca o formaţiune parlamentară să nu mai atingă pragul electoral

Un europarlamentar vrea ca o formaţiune parlamentară să nu mai atingă pragul electoral

După ce a amenințat UDMR cu desființarea pentru că a adoptat imnul și steagul Ungariei, europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte Pro România, a criticat dur Marșul Secuilor care a avut loc pe 10 martie la Târgu Mureș.

”Nu e întâmplător faptul că, înainte de alegeri, politicienii maghiari și-au dat mâna și țipă la unison după autonomie. Cel care a dat startul a fost UDMR, de teamă că nu va trece pragul electoral, motiv pentru care a devenit un partid din Ungaria, adoptând imnul și drapelul țării vecine, dar care trăiește din banii și din resursele României. Pe 10 martie, a fost rândul altor politicieni maghiari să îi țină isonul UDMR-ului: Consiliul Național al Secuilor și nelipsitul Laszlo Tokes care au greșit însă destinația: în loc să mărșăluiască în Austria, de vreme ce înaintașii pe care îi pomenesc au fost executați la ordinele autorităților de la Viena, secuii protestează la Târgu Mureș! Încă o dovadă că reprezentanții secuilor nu își cunosc istoria, de vreme ce singurele probleme pe care le-au avut secuii pe vremea când existau ca atare au fost fie cu Budapesta, fie cu Viena”, a scris Rebega pe pagina sa de socializare.

Europarlamentarul crede că, ”pentru a potoli marea agitație autonomistă maghiară” există o soluție simplă: ca românii să iasă la vot și să facă imposibilă atingerea pragului electoral pentru UDMR și pentru aliații lor. ”Acest deziderat de normalizare a vieții politice trebuie demarat la alegerile europarlamentare și continuat la cele generale, pentru ca politicienii maghiari nu doresc să reprezinte România și atunci ce să caute în funcții ale statului român? Nu înțeleg cât de prigoniți sunt maghiarii de vreme ce UDMR este cel mai longeviv partid la guvernare din România, fie că se afișează oficial în această poziție, fie că sprijină Guvernul pentru avantaje care nu sunt la vedere”, a mai scris Rebega.

Ne puteți urmări și pe Google News