Egalitatea se șanse și violența domestică au fost subiectele dezbătute de Dăncilă la întâlnirea cu femeile ambasador

Egalitatea se șanse și violența domestică au fost subiectele dezbătute de Dăncilă la întâlnirea cu femeile ambasador

Premierul Viorica Dăncilă a avut vineri o întâlnire cu grupul femeilor ambasador acreditate la București. În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre strategia națională privind promovarea egalității de șanse între femei şi bărbați alături prevenirea şi combaterea violenței domestice pentru perioada 2018-2021.

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, vineri, cu grupul femeilor ambasador acreditate la București, cu care a discutat despre consolidarea măsurilor şi acţiunilor guvernamentale axate pe rolul femeii şi promovarea acesteia în societate.

„Această întrevedere a avut loc în contextul evenimentului referitor la mandatul Tunisiei de capitală a femeii arabe pentru perioada 2018-2019, organizat în parteneriat cu Ambasada Tunisiei la București", se arată într-un comunicat de presă remis de Guvern, informează agerpres.ro

Potrivit sursei citate, premierul a subliniat că în anul 2018 au fost adoptate două documente importante, respectiv Strategia naţională privind promovarea egalităţii de șanse între femei şi bărbați şi prevenirea şi combaterea violenței domestice pentru perioada 2018-2021, precum şi Planul operaţional pentru perioada 2018 - 2021 pentru implementarea strategiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Premierul a asigurat că Guvernul va continua promovarea politicilor care vizează combaterea violenței domestice şi încurajarea antreprenoriatului feminin şi a participării femeilor la procesul decizional, inclusiv din postura de Președinție rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Astfel, una dintre priorităţile mandatului României se referă la promovarea şi susținerea inițiativelor privind combaterea discriminării de gen. În acest sens, prim-ministrul român a anunţat organizarea la București, la finalul lunii mai 2019, în calendarul Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, a unei conferințe internaţionale la nivel înalt privind promovarea rolului femeii în procesul decizional", se precizează în comunicat.