Decizie ISTORICĂ luată de Papa Francisc. Ce NU va mai TOLERA NICIODATĂ

Decizie ISTORICĂ luată de Papa Francisc. Ce NU va mai TOLERA NICIODATĂ

Papa Francisc, mai dur ca niciodată anunţă că Biserica Catolică nu va mai tolera abuzurile sexuale. Şi mai spune că acești preoți sunt instrumente ale Satanei, sunt nişte lupi înfometați. Iar credincioşilor le-a adresat un mesaj extrem de emoţionant: Vouă, care mă ascultaţi, vă spun: iubiţi-i pe duşmanii voştri, faceţi bine celor care vă urăsc, binecuvântaţi-i pe cei care vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei care vă defăimează.

Papa Francisc a amintit despre întâlnirea privind "Protecţia minorilor în Biserică", cu desfăşurare în Vatican la care au fost convocaţi patriarhii, preşedinţii tuturor Conferinţelor Episcopale; reprezentanţii Bisericilor Catolice Orientale; superiorii şi superioarele Congregaţiilor religioase şi diferiţi colaboratori din Curia Romană, informează vaticannews.

Papa Francisc: "După cum ştiţi, problema abuzurilor sexuale asupra minorilor din partea unor membri ai clerului a suscitat de multă vreme un scandal grav în rândul Bisericii şi al opiniei publice atât pentru suferinţele dramatice ale victimelor cât şi pentru neatenţia nejustificabilă faţă de acestea şi acoperirea celor vinovaţi de către unele persoane cu responsabilitate în Biserică".  

"Dat fiind că este o problemă răspândită în fiecare continent, am dorit s-o înfruntăm împreună, în mod coresponsabil şi colegial, noi Păstori ai Comunităţilor catolice din lumea întreagă. Am ascultat vocea victimelor, ne-am rugat şi am cerut iertare lui Dumnezeu şi persoanelor vătămate, am devenit conştienţi de responsabilităţile noastre, de datoria noastră de a face dreptate în spiritul adevărului, de a refuza în mod radical orice formă de abuz de putere, de conştiinţă şi sexual", a mai spus Papa extrem de indignat. 

Ne puteți urmări și pe Google News

"Dorim ca Biserica să fie din nou absolut credibilă şi sigură în misiunea sa de slujire şi de educaţie a celor mici, potrivit învăţăturii lui Cristos.  În acest mod vom şti să colaborăm cu toată inima şi cu toată eficienţa noastră, alături de toate persoanele de bunăvoinţă şi de toate componentele şi forţele pozitive ale societăţii noastre, în toate ţările şi la nivel internaţional, pentru a se combate în mod complet, în orice formă, rana foarte gravă a violenţei faţă de sute de mii de minori, băieţi şi fete, din toată lumea".  

Aşadar, Papa Francisc a comentat şi astăzi despre abuzurile sexuale asupra unor minori cu sacrificarea unor copii în rituri păgâne, luând cuvântul în ultima zi a unui summit al Bisericii Catolice consacrat acestui subiect atât de spinos: Asta îmi aminteşte de  practica religioasă crudă, răspândiră în trecut în anumite culturi, care consta în a oferi fiinţe umane – mai ales copii – ca sacrificiu în rituri păgâne". 

Papa îndemnat la apărarea copiilor de ”lupi înfometaţi"

"Biserica Catolică va înceta să mai muşamalizeze agresiunile preoţilor pedofili, ”aşa cum se obişnuia în trecut”, a spus papa Francisc astăzi, în încheierea summitului pe tema combaterii abuzurilor sexuale împotriva copiilor".

"Dacă în sânul Bisericii va apărea chiar şi un singur caz de abuz – această situaţie în sine reprezentând o atrocitate – cazul va fi abordat cu cea mai mare seriozitate”, a concluzionat Papa.