Aproape orice om isi muta la un moment dat, sau altul, locuinta. Daca in urma cu 50-100 de ani, casele se lasau mostenire din generatie in generatie, odata cu meseriile si cu intregul stil de viata, astazi oamenii au posibilitatea de a-si schimba viata foarte des.
Relocarea intr-un alt oras sau intr-o alta tara este din ce in ce mai simpla, insa nu este tocmai lipsita de stres. Nu de putine ori procesul de transport mobila lasa pagube insemnate din cauza neglijentei iar stresul generat de organizare, aranjare si mutare atinge cote foarte mari.
Tocmai de aceea, cei de la moveout.ro au facut o lista cu mici secrete pe care le poate folosi oricine trebuie sa se mute.
Care sunt secretele unei mutari fara evenimente neplacute?
1. Aruncarea tuturor obiectelor inutile. Oamenii au tendinta de a aduna tot felul de lucruri de care nu au neaparata nevoie. Aproape orice roman are in dulap o punga cu pungi, iar exemplele pot continua. Este momentul pentru curatenie, iar organizarea tuturor lucrurilor ce trebuie mutate poate sa inceapa cu aruncarea obiectelor inutile.
2. Pregatirea noii locuinte. Inainte de inceperea procesului de mutare este bine sa fie pregatita noua locuinta. Debarasare mobila veche, lasata de vechii proprietari, curatenie, zugravit si reparat, absolut toate detaliile trebuie sa fie puse la punct inainte de mutare. Atunci cand se aduc noile piese de mobilier, totul trebuie sa fie perfect.
3. Aranjarea in cutii a tuturor lucrurilor ce trebuie mutate. Hainele, vasele si toate accesoriile din casa trebuie sa fie aranjate in cutii. Obiectele fragile este bine sa fie protejate de folie cu bule iar cutiile sa fie numerotate. Cu cat sunt mai bine aranjate, cu atat pierderile sunt mai mici iar rezultatele mutarii sunt mai bune.
4. Apelarea la o firma de mutari mobila. In ultima vreme din ce in ce mai multi oameni aleg sa lase mobila veche si sa isi mobileze noua locuinta dupa noi standarde, cu mobilier 100% nou. Totusi, daca exista mobilier ce trebuie sa fie mutat, o firma de mutari mobila este alegerea perfecta. Aceasta poate sa faca un plan eficient de mutare, poate sa elimine situatiile neplacute, cum ar fi caratul unui dulap voluminos de la etajul 10 si pana la etajul 10 si poate sa ofere garantie. De foarte multe ori, firmele de mutari mobila ofera si alte servicii, cum ar fi demontarea si montarea mobilierului.
5. O zi libera. Ziua mutarii trebuie sa fie libera. Pentru a evita aglomeratia, cel mai bine este sa fie o zi libera de la munca, in cursul saptamanii. De cele mai multe ori, toti cei care se muta isi stabilesc zilele de mutare sambata sau duminica, ceea ce face mai greu de gasit o firma de mutari si destul de dificil transportul. O zi libera poate sa fie mai putin stres si mai mult timp pentru organizarea tuturor lucrurilor.
Orice mutare este dificila. Indiferent de cat de bine organizata este, vor aparea situatii neprevazute. Totusi, daca se acorda atentie micilor detalii, noua casa va fi parca mult mai primitoare.