Se strânge lațul! ANUNȚ DUR în legătură cu Brexit-ul: „Procedurile vor fi puse în aplicare”

Se strânge lațul! ANUNȚ DUR în legătură cu Brexit-ul: „Procedurile vor fi puse în aplicare”

Premierul francez Edouard Philippe a dat asigurări că Franța este pregătită pentru un Brexit dur, la doar o zi de la declanșarea unui plan de pregătire pentru ieșirea Marii Britanii din UE, fără un acord.

Declarația a fost făcută în timpul unei vizite la Calais, unde premierul francez a constatat avansarea lucrărilor de amenajare a Eurotunel. 

Edouard Philippe a discutat cu directori de întreprinderi mari şi mijlocii și i-a asigurat de susţinere în faţa unui Brexit dur, la trei zile de la respingerea acordului cu UE de către Parlamentul britanic.

„Ceea ce constat este că la 30 martie, dacă va interveni un Brexit dur, noi vom fi pregătiţi”, a declarat Philippe la finalul acestei reuniuni, potrivit Agerpres.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Lucrările vor fi realizate, recrutările vor fi făcute, procedurile vor fi puse în aplicare - sau adaptate în cazul în care acestea există deja - pentru a face în aşa fel încât acest Brexit 'dur' să poată avea loc în cele mai bune condiţii pentru concetăţenii noştri”, a mai spus el.

Oamenii de afaceri din zona portului Calais s-au declarat îngrijoraţi de retragerea Marii Britanii din UE, la 29 martie, regiunea aflându-se la 30 de kilometri de coastele britanice.