Părul, accesoriul cel mai de preț al unei femei

Părul, accesoriul cel mai de preț al unei femei

Primul lucru care ne sare în ochi la o femeie este cu siguranță părul.

Tocmai de aceea este foarte important ca fiecare reprezentantă a sexului frumos să acorde o importanță deosebită rutinei de îngrijire a podoabei capilare, indiferent că este vorba de păr lung sau scurt. Majoritatea femeilor nu mai au timp să ajungă la salonul unui hairstylist și aleg să se coafeze singure, acasă. Atunci când ai un eveniment important, trebuie să arăți impecabil, iar dacă nu ai timp să apelezi la specialiști, trebuie să ai grijă să nu o dai în bară în ceea ce privește coafura și să asculți sfaturile profesioniștilor. Totodată, trebuie să ții cont și de momentele zilei, care cer coafuri diferite. Nu poți purta la serviciu ceea ce porți seara, la un eveniment.

Orice femeie își dorește să aibă părul ca în reclamele de la televizor, iar în încercarea acestora de a obține acel volum și acea strălucire care nu poate să treacă neobservată, ele tind să își încarce firul de păr cu mult prea multe produse, până când acesta se deteriorează, spun specialiștii.

Alimentația sănătoasă, ingredientele naturale și obiceiurile noastre zilnice joacă un rol esențial atunci când vine vorba de îngrijirea părului. Pentru a avea un păr strălucitor în fiecare parte a zilei, specialiștii ne dau următoarele sfaturi:

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu te spăla cu apă fierbinte pe cap

Acest obicei îți usucă părul și îl face lipsit de strălucire. O temperatură ridicată a apei va îndepărta toate uleiurile naturale de care părul tău are nevoie pentru a fi protejat și încurajează producția de sebum.

Nu exagera cu placa

Temperatura ridicată la care este supus părul tău atunci când folosești placa îl poate deteriora, chiar dacă folosești produse speciale pentru a-l proteja. Sfatul profesioniștilor este să îți întinzi părul cu placa cât se poate de rar iar atunci când o folosești, temperatura să nu fie mai ridicată de 160 de grade. Stiliștii explică faptul că, dacă nu sunt folosite cu măsură și conform indicațiilor, plăcile pentru îndreptarea părului pot avea efecte nedorite, printre care subțierea și ruperea firului.

Tunde periodic vârfurile

Cu cât este mai lung părul, cu atât mai mult este predispus să se despice. De asemenea, spălarea zilnică, pieptănarea agresivă şi tratamentele chimice pot provoca şi ele uzarea firului de păr. Aceastea provoacă deteriorarea cuticulei firului de păr, care devine slăbit şi deshidratat.

Un păr sănătos nu își menține aspectul dacă nu este tuns o dată la trei luni. În acest fel scapi de vârfurile deteriorate și nu trebuie să îți mai faci griji în privința aspectului neplăcut al acestora.

Nu folosi foarte des foehnul

Specialiștii recomandă să ne lăsăm părul să se usuce natural în majoritatea timpului, deoarece uscătorul îl poate deteriora foarte tare și acesta își va pierde din strălucire.

Prinde lejer părul înainte de somn

Acest lucru va împiedica încurcarea lui și ruperea firelor de păr atunci când folosești peria.

Alege nuanța potrivită

Vopseaua de păr nu se alege la întâmplare, ci în funcţie de culoarea pielii, astfel încât să existe o armonie între cele două tonuri. Cea mai importantă regulă de care trebuie să ţii cont: nu alege vopseaua de păr cu mai mult de două tonuri mai deschisă sau mai închisă decât nuanţa de păr naturală.

Părul şi tenul tău au la bază aproximativ aceiaşi pigmenţi şi este posibil ca pe măsură ce te îndepărtezi de culoarea naturală să crească şi şansele de a obţine un aspect fals în contrast cu tenul.