Serie bizară de cutremure. Adâncimea extrem de mică a generat alertă la INFP

Serie bizară de cutremure. Adâncimea extrem de mică a generat alertă la INFP

Două cutremure produse la doar câteva ore distanță unul față de celălalt au generat alertă la INFP.

Duminică, la granița Bosnia Herțegovina și Serbia, s-au produs două cutremure, înregistrând o magnitudine de 2,6, respectiv 4,1 grade pe scara Richter.

Ba mai mult, seismele s-au înregistrat la o adâncime destul de mică – 5 km, respectiv 23 de km. Potrivit oficialilor Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), undele seismice au fost resimțite și în România.

Primul cutremur a avut loc în cursul după-amiezii de ieri, la ora 12:07 în NORTHWESTERN BALKAN REGION,. Acesta a avut o magnitudine 4,1 grade pe scara Richter și s-a produs la doar 23 km adâncime. La ora 21:46 s-a înregistrat al doilea cutremur în aceeași zonă, iar magnitudinea a fost de 2,6 grade, iar adâncimea de numai 5 km.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu doar o zi în urmă, Grecia a fost zguduită de un seism cu magnitudine mare, 5,1 pe scara Richter, care a produs panică printre locuitori. Seismul, care a avut loc la ora 14:13, s-a simţit şi în Aeroportul Internaţional din capitala Greciei. Cel puţin o clădire s-a prăbuşit, potrivit Ethnos.gr.