Filmări cu camera ascunsă în tabere de rromi

Filmări cu camera ascunsă în tabere de rromi

"Special B1" prezintă astăzi, de la ora 19.30, "Imigraţia: problemă sau soluţie?", două reportaje ample care încearcă să ofere răspunsuri.

Astăzi, "Special B1" continuă seria documentarelor de actualitate, din fiecare vineri de la ora 19.30, cu o dezbatere despre imigraţie şi rromii din Franţa.

Sub tema "Imigraţia: problemă sau soluţie?", emisiunea revine cu un amplu reportaj realizat de RTL, care urmăreşte trei tendinţe: migraţia est-europenilor spre Europa Occidentală, a africanilor înspre spaţiul european şi politica autorităţilor canadiene de a-şi sorta imigranţii.

Rămâne Europa fără forţă de muncă?

Ne puteți urmări și pe Google News

Confruntată cu noi valuri de imigraţie clandestină dinspre Africa de Nord, Europa îşi întăreşte măsurile de protecţie. În acelaşi timp, Canada a lansat "campanii de recrutare" printre imigranţi, pentru a evita să rămână în pană de angajaţi din cauza îmbătrânirii populaţiei. Astfel, este posibil ca în 50 de ani Europei să îi lipsească 50 de milioane de muncitori şi va avea probleme serioase în a plăti pensile.

În cel de-al doilea documentar, "Minoritatea rromă din Franţa", telespectatorii vor urmări filmări cu camera ascunsă din taberele de ţigani şi interviuri cu populaţia franceză şi autorităţile.

"Aproximativ 200 de rromi sunt evacuaţi de poliţia franceză din cartierul Fort Vert din Marsilia" şi "Franţa expulzează primul lot de romi către România şi Bulgaria" sunt ştiri ce au ţinut în ultimul an prima pagină a ziarelor. "Minoritatea rromă din Franţa" caută răspunsuri la multe întrebări, printre care: cum trăiesc rromii, dau ei naştere la probleme în oraş sau de ce nu se pot integra şi nu îşi pot găsi locuri de muncă?

Alături de invitaţii săi, Dinu Flămând va analiza, în direct, problemele ridicate de cele două filme.