Majoritatea românilor au bătăi de cap din cauza viitorului incert.
Perioada de izolare, creată de pandemie, care atrage după sine mari probleme economice, îi îngrijorează pe români. 80% dintre sunt stresați din cauza a ceea ce va urma, adică a securității financiare, arată un studiu făcut de Kantar, conform agerpres.ro.
Studiul a fost realizat în mai multe țări și a relevat faptul că și în cele în care restricțiile nu sunt atât de severe - Polonia sau Olanda - oamenii sunt foarte stresați.
„Cu câteva excepţii, nivelul îngrijorării privind situaţia actuală tinde să se intensifice atât în ţările cu puţine restricţii (cum ar fi Polonia, Olanda, Canada etc.), cât şi în cele cu restricţii severe (cum sunt Italia, Spania, Franţa etc). El rămâne, însă, stabil în China şi extrem de ridicat, deşi au început să se ridice restricţiile.
Două ţări care au pornit mai degrabă optimiste, pentru că la momentul culegerii primului val nu aveau restricţii, respectiv Statele Unite - din prima categorie, şi Marea Britanie - din a doua, înregistrează creşteri masive ale îngrijorării la un interval de două săptămâni (+21% în Statele Unite şi +23% în Marea Britanie); în schimb, în Germania, unde îngrijorarea a fost moderată la început, aceasta stagnează.
Prin comparaţie, în România se înregistrează cu 5% mai mulţi oameni îngrijoraţi faţă de primul val al studiului, însă nivelul atins (80%) este foarte ridicat. Îngrijorarea provine, în cea mai mare măsură, din insecuritatea financiară, iar optimismul privind remedierea rapidă a economiei începe să scadă la nivel global", menţionează datele Barometrului Kantar.