70.000 de români rămân fără ajutoare sociale fiindcă nu și-au plătit taxele. Care sunt județele cu cei mai mulți restanțieri

70.000 de români rămân fără ajutoare sociale fiindcă nu și-au plătit taxele. Care sunt județele cu cei mai mulți restanțieri

Conform datelor centralizate de Ministerul Muncii, circa 10% dintre beneficiarii de ajutoare sociale rămân fără ele pentru că au restanțe mai vechi de un an la plata taxelor și impozitelor.

Mai exact, se sistează acordarea ajutoarelor sociale, adică venit minim garantat, indemnizația pentru creșterea copilului și alocația pentru susținerea familiei, pentru 70.000 de români. În acest moment, primesc ajutoare sociale 700.000 de oameni, conform Ministerului Muncii. Situația completă a restanțierilor La solicitarea Ministerului Muncii, până la data de 31 ianuarie, toti primarii au avut obligaţia să transmită Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, situaţia beneficiarilor de ajutoare sociale-venit minim garantat, alocaţia de susţinere a familiei şi indemnizaţia de creştere a copilului- care nu şi-au plătit impozitele locale. Iată situaţia restanţierilor :

  • ·Alocatia de susţinere a familiei: 11, 65% dintre cei 347.469 beneficiari nu şi-au plătit impozitele locale;
  • Venitul minim garantat: 10,84% dintre cei 190.490 de beneficiari nu şi-au plătit impozitele locale;
  • Indemnizatia de creştere a copilului: 6,71% dintre cei 177.577 de beneficiari nu şi-au platit impozitele locale.

Asadar, 10,21 % din totalul beneficiarilor înregistrează restanțe.

Mureş, Dolj, Bacău - cei mai mulţi beneficiari cu restanțe Judetele in care exista cel mai mare numar de restantieri sunt: Mures-23,4%, Dolj-17,12%, Bacau-16,9%, Salaj-16,43%, Giurgiu-16,18%, iar in capitala-7,92% dintre beneficiari.

Toţi cei care au restanţe la plata impozitelor locale ies din plată incepand de astazi, 1 februarie, a.c. Toti beneficiarii vor fi înştiinţaţi de suspendarea plăţii. "Acestia sunt repusi in drepturi, in momentul in care fac dovada platii taxelor. Astfel, daca cetatenii isi achita obligatiile locale intr-o perioada de 5 luni de zile, reintra in plata si vor primi si drepturile din urma. In situatia in care nu platesc restantele in aceasta perioada de timp, dreptul inceteaza , iar beneficiarul trebuie sa reia intreaga procedura, pentru a reintra in drepturi", potrivit oficialilor Ministerului Muncii.

Ne puteți urmări și pe Google News