7.000 de clujeni la protestele de duminică seara împotriva ordonanței grațierii

7.000 de clujeni la protestele de duminică seara împotriva ordonanței grațierii

Oamenii, în special tineri, s-au adunat în Piața Unirii, din centrul municipiului Cluj Napoca, pentru a-și exprima nemulțumirea cu privire la intenția Guvernului Grindeanu de a promova două ordonanțe de urgență, una care se referă la grațierea unor pedepse și alta care se referă la modificarea Codului Penal.

Protestatarii au început să se adune începând cu ora 17.00. Mobilizarea a fost făcută, în mare parte, pe facebook. La început timid, clujenii au început să vină în număr tot mai mare, astfel că la orele 19.00, numărul acestora era de 7.000, potrivit unei estimări a Jandarmeriei.

”Ruşine să vă fie, în democraţie hoţii stau la puşcărie”, ”Nu graţiere, nu amnistie", ”Spunem <nu> graţierii”, ”PSD nu uita, ţara asta nu-i a ta”, ”Vrem justiţie, nu corupţie” şi ”Legea-i lege pentru toţi, nu-i făcută pentru hoţi”, au fost doar câteva scandări ale clujenilor.

Cei prezenți au declarat că au participat la acest miting de protest deoarece nu sunt de acord cu cele două acte normative pe care Guvernul vrea să le aducă. Oamenii, în marea lor majoritate tineri, care au venit la protest chiar și cu copiii lor, spun că ceea ce s-a făcut până acum în domeniul luptei anticorupție nu trebuie distrus.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Nouă ne trebuie o justiție credibilă, a cărei sentințe să fie respectate de toți. Judecătorii trebuie să nu se mai supună decât legilor și nu altor interese oculte. Nu este necesară nicio lege a amnistiei ci doar o justiție, care să fie dreaptă, echidistantă, care să aibă puterea să achite atunci când trebuie să achite sau să aplice sentințe în funcție de gradul de pericol al fiecarei infracțiuni”, a spus Florin Rus, un tânăr IT-ist prezent la protest.