Evenimentul Zilei > International > 668 de marinari infectați pe portavionul Charles de Gaulle
668 de marinari infectați pe portavionul Charles de Gaulle

668 de marinari infectați pe portavionul Charles de Gaulle

Peste o treime din marinarii aflați la bordul navei amiral a Franței au fost testați pozitiv la Covid-19, potrivit unui bilanț provizoriu care este de așteptat să crească.

„La data de 14 aprilie seara, 1767 de marinari au grupului aeronaval au fost testați. Marea majoritate a acestor teste îi privesc, în acest stadiu, pe marinarii aflați la bordul portavionului Charles de Gaulle. 668 din cei testați au fost pozitivi”, a indicat ministerul francez al Apărării într-un comunicat.

Dintre ei, 31 se află spitalizați la Toulon (sud), o persoană fiind la reanimare, mai precizează ministerul francez de resort.

Acest îngrijorător bilanț temporar este de așteptat să crească, deoarece „30% din aceste teste nu au livrat încă rezultatele”, campania de testare fiind încă în curs.

Charles de Gaulle este al doilea portavion din lume recunoscut oficial contaminat cu virusul SARS-CoV-2, după portavionul american USS Theodore Roosevelt (în Pacific).

Portavionul francez, cu un echipaj de 1750 de oameni, și fregata de apărare aeriană care-l însoțește (200 de marinari la bord) au ajuns în portul din Toulon duminică, cu două săptămâni mai devreme decât era prevăzut, după ce la bordul lui Charles de Gaulle s-au descoperit 50 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Cei infectați au fost plasați în izolare sanitară timp de 14 zile.

În paralel, „operațiuni de dezinfectare a aeronavelor și navelor de suprafață au început”, efectuate de armată, a subliniat ministerul.

Originea contaminării pe Charles de Gaulle nu este încă cunoscută.

Ipoteza aparent cea mai plauzibilă este că epidemia Covid-19 a ajuns la bordul portavionului în timpul unei escale făcută la Brest, la 13-15 martie.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: