X

5 orașe din Europa în care încă poți sta la soare

Autor: Andrei Niculae / Data publicarii: 12-09-2014 15:09

România nu este singura țară care încearcă să prelungească această vară, marile orașe din Europa păstrându-și încă șezloangele, scriu cei de la momondo.ro

Plajă în Paris

”Riviera Pariziană” se întinde pe 3 km de-a lungul malului drept al Senei, de la Luvru la Podul Sully. În timpul verii, arii întinse de pe malul râului sunt închise traficului rutier și pietonal. Așadar vă puteți alături miilor de parizieni și turiști care se savurează experiența suprarealistă de a sta întinși la soare pe mijlocul străzii, purtând doar niște bikini, sau bermude după caz, și o pălărie.

Splaiul din Copenhaga permite scăldatul

Cel mai cunoscut loc de scăldat este la docul Islands Brygge, care a fost folosit odinioară ca port industria înainte de a i se fi schimbat destinația de către municipalitatea locală. Astăzi este un punct central în Copenhaga, unde tinerii ies la întâlniri și încearcă să impresioneze sexul opus cu abilitățile lor de sărituri în apă și cu trupurile lor frumos modelate de sport, fitness sau de costumele de baie. Seara, faleza e plină de oameni, care se înfruptă cu grătare, ascultă muzică și beau căte una mică.

Încă mai sunt locuri de plajă în Kiev

Odată cu mult controversata și recenta anexare a peninsulei Crimeea de către Rusia, Ucraina a pierdut mare parte din plajele amenajate. În zilele fierbinți de vară, grupuri întregi de oameni se îndreaptă spre Hidropark, la o aruncare de băț de centrul orașului dacă ai lua metroul. De-a lungul râului Dnipro, plajele amenajate sunt ghiftuite de toți cei care joacă volei pe nisip, înoată sau mănâncă shaorma și se bucură de apă și soare.

Amsterdam, atracții pentru toți

Blijburg aan Zee este numele plajei nomade a Amsterdamului: o autentica plajă în stil ”amsterdamian”, practic o insulă rustică, al cărei stil relaxat și boem este este infuzat și demn de Havana Nights. Caracteristicul rustic, de tip handmade, creează în Blijburg o atmosferă proprie, inconfundabilă. De la deschiderea sa în 2003, Blijburg a devenit rapid cea mai iubită plajă amenajată din Amsterdam, și a avut trei locații diferite până acum de-a lungul malurilor estice a insulelor Ijburg.

Europarlamentarii fac plaja la Bruxelles

Bruxelles Beach este locul unde merg membrii ai Parlamentului European, diplomați și stagiari UE, pentru a se răcori după o zi lungă și fierbinte la birou? În timpul sezonului cald, cheile canalului din Bruxelles sunt transformate imediat în plajă, cu ajutorul nisipului adus din mare, a palmierilor și a șezlongurilor. Este locul ideal pentru a te duce pentru un joc de volei pe plajă, urmat de un cocktail de fructe sorbit încet sub o umbreluță de soare.