Filmul românesc cu cel mai spectaculos destin, „4 luni, 3 săptămîni şi 2 zile“, laureat cu Palme d’Or şi nominalizat la Globul de Aur, se lansează pe DVD astăzi, de la ora 16.30, la magazinul Diverta din Mall Plaza. Regizorul Cristian Mungiu şi actorii Anamaria Marinca, Laura Vasiliu şi Vlad Ivanov vor spune poveşti de la Cannes şi vor discuta cu publicul, sub sloganul „Întreabă tot ce-ţi trece prin cap“.

De la ora 19.00, întreaga echipă se va muta la Librăria Cărtureşti, unde universul „432“ va fi refăcut într-o expoziţie cu obiecte din film, trofee, printre care şi Palme d’Or, afişe din peste 20 de ţări, fotografii, articole, mesaje de la cititori. „E vorba de obiectele din camera de hotel, unde are loc secvenţa avortului. De diplomatul lui domnu’ Bebe, cu toate obiectele aferente. De obiectele mari şi mici care au refăcut atmosfera de epocă: coşurile de gunoi romboide, spray-urile Impulse, oja poloneză, cubul rubik etc.“, explică Mungiu, mulţumindu-le celor „care n-au cumpărat filmul de la piraţi“.

Pentru aceste două evenimente de lansare, la care publicul e invitat să pună „cele mai simpatice şi mai îndrăzneţe întrebări“ (peste 100 au fost deja trimise on-line), Anamaria Marinca vine de la Berlin, Laura Vasiliu din Italia şi Vlad Ivanov de la Praga. Până pe 10 februarie, „432“ a încasat 7,2 milioane de dolari la cinema, în peste 35 de ţări.

AVANTAJE

Se vinde şi on-line

De astăzi, DVD-ul poate fi cumpărat din librăriile Cărtureşti, reţelele de magazine Diverta, Media Galaxy şi Altex din toată ţara şi on-line de pe www.e-gift.ro. DVD-ul „432“, lansat într-un prim tiraj de 5.000 de exemplare, la preţul de 49,9 lei, e plin de bonusuri. Pe lângă documentarul caravanei prin 15 oraşe fără cinema – „Tulcea-Constanţa prin Zalău“, regizat de Sorin Avram – conţine secvenţa tăiată la montaj, cu tatăl Găbiţei vizitând-o la cămin (de 8 minute), trailerul filmului, cadre cu alte variante de final, interviuri cu Cristian Mungiu şi Oleg Mutu. Filmul beneficiază de subtitrări în engleză, franceză, italiană şi germană.

MESAJE DE LA SPECTATORI

Cele mai simpatice mesaje primite de echipa filmului vor fi expuse astăzi. Printre ele, câteva trimise Anamariei Marinca.

„Anamaria, nu ne cunoaştem, eu sunt doar un necunoscut din public, şi nici măcar din publicul avizat. După toate laudele, felicitările şi încurajările pe care le-ai primit, acest mesaj nu poate cădea decât ca o picătură într-un fluviu. (…) Îţi mărturisesc că nu am urmărit vreodată un personaj feminin mai autentic, care să-mi transmită mai vibrant emoţia pură şi drama unei epoci a cărei tensiune mi-o amintesc doar ca pe-un coşmar povestit… Sper să atingi faima Juliettei Binoche (una dintre preferatele mele) nu pentru că sunt român, nu pentru că eşti româncă, ci pentru că eşti extraordinară!“    
Sorin, 28 septembrie

„Îţi scriem din Toronto. Am văzut filmul, a ajuns şi aici. Faci un rol minunat, cred că ţi s-a mai spus şi deja ştii, dar nu şi de la noi. Noi suntem în Canada de 3, 5 ani, cred că ne ştii, am locuit în Iaşi, vecini cu părinţii tăi în acelaşi bloc… Am văzut şi revăzut filmul şi am retrăit acele clipe din acei ani de neuitat, din nefericire. (…) În rest, în Canada e şi frig şi cald.“
       Felicia, 22 decembrie.