În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 26 iunie, au revenit în țară 77 de cetățeni români din Regatul Țărilor de Jos, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.

Printre cetățenii români care au revenit în țară se regăsesc cetățeni români care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul Regatului Țărilor de Jos, precum și un caz medical.


Jurnal de Pandemie. Creșterea alarmantă a cazurilor de coronavirus se menține

Câți români au revenit în țară de la confirmarea primului caz de COVID 19 în România

Date înfiorătoare la nivel global. Numărul infecţiilor creşte îngrijorător. Care sunt ţările cele mai afectate


Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta București-Amsterdam-București.

Demersurile autorităților române au permis și revenirea unor cetățeni străini rezidenți în România, respectiv doi cetățeni americani, un cetățean italian, un cetățean olandez și un cetățean britanic. Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a sublinia importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate, se mai arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.


Anunț îngrijorător. Pentru ce categorie de vârstă ar putea să nu funcționeze vaccinul anti Covid-19

Despre această măsură nu s-a mai vorbit. Ce ne așteaptă dacă numărul îmbolnăvirilor crește

Alertă mondială! Gelurile dezinfectante, un real pericol pentru oameni. Conțin o substanță toxică

Parlamentul European solicită redeschiderea spațiului Schengen cât mai curând posibil