Dacă îi avem unde sunt și ce provincii istorice leagă, Bechtel i-a construit sau vreo altă firmă de prestigiu? Cu ce fonduri? Nici nu s-a spus dacă intrăm pe ea, plătind la barieră sau cu rovinieta achiziționată anterior de la benzinării (care din ele) sau online?
În fine, nimic din toate aceastea nu s-a spus în ziua aceea la televizor și nici în zilele următoare. Aceeași secretomanie și zgârcenie în informații s-a văzut și recent, mai precis pe 24 ianuarie, când la adunarea sărbătorească de la Iași politicienii au promis 100-150 km de autostradă.

Majoritatea a spus că a fost o greșeală de exprimare că nu a fost vorba de 150 km ci de 150 cm. Alții au spus că nu este nicio greșeală de exprimare, că s-a auzit clar kilometri și nicidecum centimetri, doar că nu s-a spus în câți ani și atunci, unii care care se pricep la regula de trei simplă, au calculat pe loc.

Dacă în 30 de ani s-au construit 4 cm de autostradă pe cap de locuitor, cei 150 de km în câte sute de ani se vor construi?

Și au calculat.

Asta dacă nu apar probleme, au zis cititorii Gretei Thunberg (minora care a salvat planeta de la dezastru) ca, de pildă apariția ca din senin a gândacului de autostradă, redenumit științific de Sibiu-Pitești.
Ciudat, au zis adepții teoriei conspiraționiste, cum este posibil ca nici să nu se fi construit autostrada de 4 cm Sibiu-Pitești că a și apărut gândacul protejat european.

Ciudat, chiar ciudat.

Notă
O știre de ultimă oră. Pe autostrada de viteză de 4 cm se poate circula fără limită de viteză.