Evenimentul Zilei > Actualitate > 4 avantaje ale colaborării cu un OIREP
4 avantaje ale colaborării cu un OIREP

4 avantaje ale colaborării cu un OIREP

Îți dorești să colaborezi cu un OIREP în vederea gestionării eficiente a deșeurilor, dar și întocmirea rapoartelor de mediu, însă nu ai suficiente informații în acest sens?

Din următoarele rânduri poți descoperi cele mai importante avantaje de care vei avea parte daca vei colabora cu un OIREP, astfel încât să iei o decizie cât mai rapid. Degrevându-ți responsabilitățile către o organizație care se ocupă strict de aspecte referitoare la protecția mediului, vei obține mai mult timp în care să te ocupi de chestiunile administrative din cadrul firmei, respectând totodată legislația în vigoare.

Beneficiezi de servicii de top cu ajutorul unui OIREP

Pentru început, este important să știi că OIREP-ul îți vine în ajutor cu 2 tipuri de servicii diferite, de care ai mare nevoie:

  • managerierea deșeurilor – în funcție de cantitatea de produse pe care firma pe care o reprezinți o introduce pe piață în fiecare an, ai obligația să manageriezi o cantitate similară deșeuri. Specialiștii din cadrul unui OIREP cunosc cei mai buni colectori de pe piață, cu care colaborează frecvent, iar astfel facilitează întreg procesul de reciclare. Companiile care se ocupă de transformarea plasticelor, a sticlei sau a hârtiei în obiecte ce pot fi din nou folosite, obțin astfel acces la o cantitate importantă de materiale;
  • întocmirea și depunerea rapoartelor de mediu – complexe din punct de vedere al formatului pe care trebuie să îl aibă, dar și în privința informațiilor pe care le conțin, rapoartele de mediu trebuie depuse la Autoritatea Națională de Mediu în fiecare an. Cu ajutorul acestor informări, autoritățile țin o evidență clară a deșeurilor, putând acționa mai ușor în privința găsirii unor soluții practice prin care mediul înconjurător să fie mai bine protejat.

Te bucuri de o colaborare de lungă durată

Grija pentru mediul înconjurător nu se oprește niciodată, iar deșeurile se numără printre cei mai periculoși factori care ne dăunează tuturor atunci când nu sunt gestionate corespunzător. Alegând un OIREP de încredere, poți colabora cu acesta pe termen lung, iar astfel îți degrevezi responsabilitățile privitoare la gestionarea deșeurilor, dar și cele referitoare la întocmirea rapoartelor de mediu. Este vorba despre o soluție modernă și eficientă, la care ai acces foarte ușor!

Colaborarea se face în baza unui contract

Pentru ca toți termenii și condițiile să fie clar stabilite între tine, ca beneficiar, și agenția cu care colaborezi, este bine să încheiați un contract. Acest document trebuie să cuprindă neapărat datele de contact ale celor 2 părți implicate, precum și serviciile de care urmează să ai parte, pentru cât timp, dar și tarifele pe care trebuie să le suporți. Citește atent contractul înainte de a-l semna, astfel încât să te asiguri că totul este în regulă!

Contribui activ la îmbunătățirea mediului înconjurător

Colaborând cu un OIREP când vine vorba despre administrarea deșeurilor introduse pe piață, te asiguri că materialele care pot fi reciclate ajung direct la firme specializate în domeniu. Grija pentru mediul înconjurător a devenit din ce în ce mai proeminentă, în contextul în care niciuna dintre resursele naturale pe care le avem nu sunt inepuizabile.

Calitatea vieții per ansamblu depinde de acțiunile noastre și modul în care tratăm resursele naturale, începând de la apa pe care o consumăm, aerul pe care îl respirăm și produsele alimentele de care beneficiem. De aceea, deșeurile trebuie gestionate corespunzător, cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație.

Apelează cu incredere la una dintre cele mai populare agenții de pe piața din România, care se ocupă de tot ce înseamnă procesul de gestionare deseuri ambalaje, dar și întocmirea rapoartelor de mediu.