Evenimentul ZileiEVZ Special4 ani de guvernare PSD, după „Colectiv”. Bilanțul trist pe segmentul Sănătății

4 ani de guvernare PSD, după „Colectiv”. Bilanțul trist pe segmentul Sănătății

4 ani de guvernare PSD, după „Colectiv”. Bilanțul trist pe segmentul Sănătății
Au trecut 4 ani de la tragedia din „Colectiv” și România nu a avansat deloc pe segmentul de sănătate publică.

Mihail Neamțu realizează o analiză dură a guvernării PSD, arătând pe Facebook un bilanț de tristă amintire pentru România. În opinia unuia dintre cei mai vocali lideri PMP, țara n-a făcut niciun fel de progrese în domeniul sănătății.

Astfel, Mihail Neamțu punctează că „s-au construit câteva zeci de paturi de «mari arşi» prin ţară, dar ele sunt în spitale care n-au rezolvat problema infecţiilor nosocomiale”. Mai mult, „corupția sistemului de achiziții menține suspiciunile privind falsificarea biocidelor folosite în spitale”.

Și asta nu e tot. Neamțu reamintește că „Raed Arafat este etern. În cazul unui cutremur sau în alte situaţii de urgenţă, ne vom trezi cu aceeași conducere şi, foarte probabil, cu aceeaşi capacitate de reacţie. Încrengăturile din jurul sistemului monopolist creat de Raed Arafat îngroapă principiul transparenței în cheltuirea banului public”.

Cât îi privește pe procurorii care deschid dosare, aceștia „reacţionează emoţional. Anunţă dosare penale, dar greu duc unul până la capăt”. În acest context, crede Mihail Neamțu, „familiile victimelor nu simt că li s-a făcut dreptate”.

Cum arată clasa politică actuală? „Nu s-a schimbat deloc în bine. Ponta s-a întors și ne dă lecții. Oameni ca Bănicioiu îl şantajează pe premierul desemnat şi pun condiţii inacceptabile pentru a trece Guvernul. Avem acelaşi preşedinte neimplicat, ahtiat după funcție, dar lipsit se autoritate”.

Neamțu îndeamnă la „reforme fundamentale pentru binele copiilor noștri și pentru sănătatea națiunii române”, căci în România în continuare „mii de şcoli şi de spitale funcţionează fără autorizaţie ISU”.


Accesează: