Consilierii locali au decis să majoreze preţul gigacaloriei, din lispă de bani la bugetul local. Corespondentul RRA Luiza Rosetti transmite.

Preţul unei gigacalorii furnizată în sistem centralizat a crescut de la 220 la 365 lei. Majorarea tarifului a fost explicată prin lipsa resurselor financiare la bugetul local, pe fondul unei legislații care a afectat veniturile autorităților. Anual de la bugetul local se alocă 18 milioane de lei pentru ca tulcenii ale căror apartamente sunt racordate la sistemul de termoficare să plătească iarna doar 220 lei pe gigacalorie. Dacă acest tarif ar fi fost menținut, de la bugetul municipiului ar fi urmat să se aloce 26 de milioane de lei. Ce înseamnă această sumă în investiții explică Alina Antonescu, directoarea economică a Primăriei Tulcea.

„Reabilitarea Colegiului dobrogean „Spiru Haret”, de exemplu, costă undeva la 18 milioane de lei. Este necesar a se face o parcare supraetajată, aceea este un 11 milioane. Adică, de 25 de milioane lei am putea să facem foarte multe lucruri.”, explică Alina Antonescu, directoarea economică a Primăriei Tulcea.

Autoritățile spun că unul din trei tulceni care stă la bloc are căldură furnizată în sistem centralizat, potrivit Rador.

Te-ar putea interesa și: