280.000 de euro nedoriți în Movila Banului. Primărița care a refuzat bani europeni din lene

280.000 de euro nedoriți în Movila Banului. Primărița care a refuzat bani europeni din lene

Edilul comunei buzoiene Movila Banului a ales să țină copiii din localitate în frig și în clase improvizate în căminul cultural, în loc să modernizeze cu bani europeni cele două școli.

Profesorul Paul Dumitru, cel care este directorul celor două școli din comuna Movila Banului, județul Buzău, a muncit pe brânci din aprilie până în noiembrie pentru a scrie un proiect european în vederea finanțării amenajării unor sedii moderne pentru unitățile de învățământ.

Munca sa a dat rezultate. A obținut o finanțare, prin Programul Operațional Regional, în valoare de 1,2 milioane lei (280.000 euro), necesară reabilitării școlilor din Movila Banului și Limpeziș. Elevii de aici învață, de șapte ani, în căminele culturale din sate, asta pentru că școlile sunt închise, din 2008, pentru modernizări.

Frusina nu a vrut banii

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform metodologiei, cererea de finanțare a fost făcută în numele unității teritorial-administrative, altfel spus Primăria condusă de Frusina Ghinea.

„Înainte de a primi banii, fără să ne anunțe, primărița a trimis, pe data de 24 octombrie, către Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est Brăila o adresă prin care înștiințează că primăria doreș te renunțarea la ce rerea de finanțare”, spune Paul Dumitru. Motivul oferit profesorilor de Frusina a fost că este complicată cheltuirea banilor europeni, trebuie întocmite multe documente.

Acum, primărița oferă și o altă explicație. Spune că nu poate primi banii europeni din cauza unui litigiu pe care Primăria îl are cu o firmă de construcții care a primit 150.000 de lei pentru a termina modernizarea celor două școli și nu a făcut lucrările. Aceasta se apără, spunând că pierdea litigiul dacă termina școala cu alte fonduri.

Alintată „stafi a lui Michael Jackson”

Primărița comunei buzoiene Movila Banului a devenit celebră în mass-media după ce, în urmă cu trei ani, în timpul primului mandat dintre 2010-2014, a imitat mișcările celebrului Michael Jackson. În timpul unei serbări, Frusina Ghinea nu s-a putut abține și a urcat pe scenă alături de tinerii din comună care susțineau o reprezentație de dans dedicată „Regelui Pop”, așa cum a fost supranumit Michael Jackson. Și a făcut-o atât de stângaci, încât s-a pricopsit imediat cu o poreclă din partea localnicilor și nu numai. A fost numită „stafia lui Michael Jackson”. Nu este, însă, singura stângăcie din palmaresul primăriței, presa locală a relatat că în dese rânduri, Frusina încurcă pe ce parte să urce la volanul mașinii. În loc să urce pe partea stângă, acolo unde se află volanul, alege să se urce pe dreapta.