27 ianuarie, Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Damian Drăghici, MESAJ EMOȚIONANT: „Astfel de momente tragice să nu mai aibă loc...”

27 ianuarie, Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Damian Drăghici, MESAJ EMOȚIONANT: „Astfel de momente tragice să nu mai aibă loc...”

La 27 ianuarie (n.r.- astăzi) este marcată Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Cântărețul Damian Drăghici a postat un mesaj emoționant, explicând de ce NU trebuie să uităm și să negăm ceea ce s-a întâmplat atunci. „Să cinstim memoria victimelor Holocaustului înseamnpă, în primul rând, să nu uităm consecințele acelor acțiuni, pentru ca astfel de momente tragice să nu mai aibă loc vreodată în istoria omenirii”, a punctat acesta.

„Astazi este Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului, 27 ianuarie fiind data la care, in 1945, cel mai mare lagar nazist de concentrare de la Auschwitz-Birkenau din Polonia a fost eliberat de armata sovietica. Marcarea Zilei internationale de comemorare a victimelor Holocaustului, la 27 ianuarie, a fost decisa prin Rezolutia Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite, adoptata in anul 2005.

Rezolutia respinge orice negare a Holocaustului si incurajeaza statele membre sa transmita viitoarelor generatii lectia genocidului, pentru ca aceasta pagina neagra a istoriei sa nu se mai repete. Sa cinstim memoria victimelor Holocaustului inseamna, in primul rand, sa nu uitam consecintele acelor actiuni, pentru ca astfel de momente tragice sa nu mai aiba loc vreodata in istoria omenirii”, postat cântărețul Damian Drăghici pe pagina lui de Facebook, la 27 ianuarie

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Ne puteți urmări și pe Google News

La 27 ianuarie este marcată Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în condiţiile în care şase milioane de evrei europeni şi alte câteva milioane de persoane de alte naţionalităţi au fost ucise de către regimul nazist german, relatează site-ul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

La 27 ianuarie 1945, trupele armatei sovietice eliberau lagărul de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, cel mai mare lagăr nazist. Cuvântul ebraic "Holocaust" este denumirea dată acţiunii de exterminare a evreilor de către nazişti în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Această comemorare a fost decisă prin Rezoluţia Adunării Generale a Naţiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005, adoptată la a 42-a şedinţă plenară. La 24 ianuarie 2005, în cadrul unei şedinţe speciale, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a marcat cea de-a 60-a aniversare a eliberării lagărelor de concentrare naziste şi sfârşitul Holocaustului, potrivit mediafax.ro.

Înainte de rezoluţia ONU, se instituiseră zile naţionale de comemorare a Holocaustului, cum ar fi Ziua Comemorării Victimelor Naţional-Socialismului în Germania, stabilită printr-un decret al preşedintelui Germaniei, Roman Herzog, la 3 ianuarie 1996. Din 2001, 27 ianuarie fusese şi Ziua Holocaustului în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord.