27 aprilie. Media și cultura în carantină. Oprirea răspândirii știrilor false. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

27 aprilie. Media și cultura în carantină. Oprirea răspândirii știrilor false. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Amână orice nu îţi face plăcere, astăzi concentrează-te pe situaţiile urgente producătoare de bani. Ascultă cu atenţie, oportunităţile abundă. Primeşti o veste bună care îţi dă curaj!

7 aprilie

 

27 aprilie. Media și cultura în carantină. Oprirea răspândirii știrilor false. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Trăim vremuri istorice și interesante, vorba lui Confucius. Dar el considera că este un vechi blestem chinezesc.

Totuşi, perioada care a trecut a fost benefică, pentru că mi-aţi scris mult, foarte mult, enorm, ne va trebui toată perioada de carantină ca să răspundem, eu și echipa mea. Mulți mă întreabă de ce menționez personalitățile născute în ziua respectivă și de ce numai anumite persoane celebre. Este simplu, sunt personalități pe care le știu, pe unele le-am cunoscut, doar nu o să scriu despre ceva ce nu știu!

Oricum, explicaţiile îmi aparţin în totalitate, sunt părerile mele despre personajul respectiv - după cum ştiţi eu nu îmi iau informaţiile de pe net, de exemplu de pe Wikipedia. Netul este anonim, deci de o responsabilitate discutabilă! O enciclopedie este altceva, eu folosesc Magna Britannica, Webster Biographical Dictionary, Larousse, Grolier şi Great American Encyclopedia, reactualizate pentru anul 2019! Sunt semnate şi numele celor care garantează pentru adevărul şi utilitatea informaţiilor sunt la vedere şi aparţin unor specialişti, savanţi în domeniul respectiv.

 

Pe 7 aprilie s-au născut:

 

Siddhartha Gautama Budha - întemeietor de religie. Este interesant că Budha nu a lăsat, sau a dictat direct, sau prin mijloace divine, vreo carte. El nu a dorit să fie sfânt, adulat şi divinizat! Pur şi simplu a ajuns la înţelepciune, la o înţelegere a naturii şi a naturi umane care i-a dictat cursul vieţii! Sigur, în orice hotel din India sau Tibet o să găsiţi pe noptieră "The Teaching of Buddha" dar acestea sunt, de fapt, povestiri despre viaţa şi faptele lui Budha. O să mai revin pentru că este un subiect fascinant, despre puterea exemplului bun!

Francis Ford Coppola - mare, dar mare regizor de film şi producător american, născut în Detroit, astăzi aproape un oraş-fantomă. Pentru mine rămâne în primul rând regizorul inspirat şi agresiv, un adevărat nativ din Berbec, cel care a dat viaţă filmelor nemuritoare: "The Apocalypse Now" şi, mai ales, "The Godfather". Ca un adevărat Berbec, Coppola are "trei porunci": "1. Scrie singur scenariul sau regizează un scenariu original. 2. Foloseşte la filmări ultima tehnologie în domeniu. 3. Fă rost de bani şi produ singur filmul!"

Ravi Shankar, Pandit Ravi Shankar - muzician, cântăreţ indian din sitar pe care îl pomenim astăzi. A avut o mare influenţă în Europa şi America în a doua jumătate a secolului XX. A adus muzica indiană, filozofică, dar sentimentală, în atenţia multora. De exemplu a concertat cu Yehudi Menuhin şi a avut o largă şi benefică influenţă asupra grupului "Beatles" care a inclus efecte de siatar în unele melodii ale celebrului grup pop britanic.

James Gardner - actor american, binecunoscut pentru serialul western, uşor comic, "Maverick" şi apoi "The Rockford Files".

Joel Robuchon - ei bine, un adevărat şef al şefilor. Bucătar! Mare, foarte mare! A existat bucătărie şi înaintea lui Jamie Oliver! A primit în anul 1989 titlul de "Chef of the Century". A operat, până în anul 2018, anul săvârșirii din această viață, o reţea de restaurante în Hong Kong, Las Vegas, London, Macau, Monaco, Paris, Taipei şi Tokyo. A fost subiectul mai multor filme, unul cu Louis de Funes.

Amza Pellea - astăzi pomenim un mare om, un mare actor. Cunoscut publicului mai ales prin rolul lui Nea Mărin, olteanul şiret şi inteligent, mereu mirat de paradoxurile vieţii pe dos pe care o trăia. Cunoscut peste hotare pentru rolul din "Mihai Viteazul", dar vocea a fost a lui Emanoil Petruţ.

Mircea Danieluc - să-i spunem La mulţi ani, îşi sărbătoreşte cel de al 77 an de viaţă şi peste douăzeci de filme regizate - o carieră de excepţie de regizor şi scriitor. Pe mine m-au impresionat în mod deosebit "Cursa" din anul 1975 - primul lui film şi celebrul "Glissando" din 1984.

Pe 7 aprilie sunt Sfinţii: Gheorghe Mărturisitorul, Caliopie, Achilina şi Rufin diaconul. În „Kalendarul” vechi, al poporului român, nimic de semnalat, nimic de sărbătorit.