Adrian Ghenie a fost prezent în licitație cu un autoportret, în tehnica uleiului, realizat în 2000 – 2001, Self-portrait with Laurels", tema portretului fiind frecvent exploatată de către artist. Deși realizată la începutul carierei, acum mai bine de 10 ani, opera anticipează particularitatea artei lui Ghenie din prezent, care a devenit într-un timp record, la 37 de ani, revelația anului în licitațiile internaționale de artă contemporană din 2014, conform unui clasament realizat de platforma online artnet.com. Rezultatul din 1 aprilie a fost un semn îmbucurător pentru piața românească de artă contemporană și un motiv în plus de a considera această adjudecare o reușită care a spart gheața în licitațiile din România în ceea ce privește tranzacționarea operelor lui Ghenie sau ale altor artiști români foarte apreciați internațional, pentru care competiția se manifestă în principal în afara granițelor țării.  

Licitația de primăvară Lavacow a propus iubitorilor de artă și alte opere ale celebrilor Salvador Dalí, Joan Miró, Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Simon Hantaï, alături de opere ale artiștilor contemporani Dan Perjovschi, Sorin Ilfoveanu, Harry Guttman, Valeriu Mladin.

Lavacow.com este prima inițiativă care oferă iubitorilor de artă din toată lumea un spațiu virtual în care pot licita pentru lucrări de artiști contemporani din Europa de Est. Lansată pe 22 mai 2014, în cadrul primului târg internațional de artă din România, ART SAFARI Pavilionul de Artă București, platforma Lavacow.com revoluționează piața de artă. Singularitatea conceptului propus de Lavacow constă în „The Revolutionary Auction Room” ce permite utilizatorilor să experimenteze fiorul unei licitații de artă într-o simulare online de tip joc. Fiecare utilizator își poate personaliza prezența printr-un avatar (personaje pline de caracter create de artistul de benzi desenate Alexandru Ciubotariu – Pisica Pătrată), poate folosi un alias și afișa public țara sa de proveniență. Licitațiile Lavacow au loc cu o frecvență lunară.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.lavacow.com.