UPDATE 00.00. A şaptea zi de proteste s-a încheiat. Locul manifestanţilor a fost luat de oamenii de la salubritate.
UPDAte 23.50. Doar câţiva protestatari au mai rămas în Piaţa Universităţii. Aceştia discută cu jandarmii.
UPDATE 23.34. Circulația pe Bd. Magheru a fost reluată. În zona Universității, au rămas mai mulți jurnaliști decât protestatari. Un vânzător de covrigi încearcă să facă și el un ban.
Jandarmii "i-au vânat" pe manifestanții violenți până și în scările de bloc de pe străduțele dintre Universitate și Romană.
UPDATE 23.32. Liderul Asociației Suporterilor Români, a declarat, la Realitatea TV, că nu ultrașii prezenți la Universitate sunt vinovați de ciocnirile dintre manifestanți și jandarmi. El susține că a fost vorba despre o diversiune, că sunt folosiți drept masă de manevră. 
UPDATE 23.30. Un bărbat în scaun cu rotile s-a așezat pe carosabil, în Piața Romană, încercând să împiedice acțiunea jandarmilor.
UPDATE 23.27. Un alt manifestant rănit a fost preluat de către o ambulanță SMURD.
UPDATE 23.24. În timp ce jandarmii i-au ridicat și băgat în dube pe suporterii violenți, ceilalți manifestanți din piață, care au protestat până acum în liniște, au început să vocifereze.
Ei s-au răsfirat în mai multe grupuri, după intervenția jandarmilor.
UPDATE 23.19. Protestatarii violenți au fost prinși de jandarmi la Piața Romană și băgați în dube. Forțele speciale au scos câinii dresați. 
UPDATE 23.16. Jandarmii au folosit gazele lacrimogene și au început să-i ridice pe manifestanții violenți unul câte unul.
UPDATE 23.15. Grupul de manifestanți de la Piața Unirii se îndreaptă spre Universitate.
UPDATE 23.11. Intrările și ieșirile de la gura de metrou Piața Universității au fost închise.
UPDATE 23.10. O femeie primește îngrijiri de la un echipaj SMURD după ce, în timpul evacuării zonei din fața Teatrului Național, a fost lovită de scutul unui jandarm. 
UPDATE 23.09. Un grup de manifestanți violenți s-a retras pe strada Academiei, unde a spart vitrinele unor magazine.
UPDATE 23.08. Jandarmii îi aleargă pe protestatarii violenți către Piața Romană. Grupul de huligani este format din aproximativ 30 de persoane. 
UPDATE 23.06. Grupurile de suporteri violenți se regrupează spre Piața Romană. Jandarmii se îndreaptă și ei spre Romană. Alte grupuri de huligani au fugit spre Piața Unirii, urmați îndeaproape de către forțele de ordine. 
UPDATE 23.04. Jandarmeria înconjoară grupulețele de suporteri violenți și cheamă dubele pentru a-i transporta la secțiile de poliție, unde vor fi anchetați.
Dinspre Piața Romană, alte grupuri de protestatari se îndreaptă către zona de la Universitate.
UPDATE 23.00. Și manifestanții care protestau liniștiți pe trotuarul din fața Teatrului Național au început să arunce cu pietre.
Mai multe persoane au fost reținute de jandarmi.
UPDATE 22.55. Ultrașii sunt înconjurați total în fața Facultății de Arhitectură. Mai mult decât atât, forțele speciale ale Jandarmeriei au blocat toate ieșirile din Piața Universității.
Mulțimea a fost împinsă către Teatrul Național și Facultatea de Arhitectură. 
UPDATE 22.53. Trupele speciale au intervenit în forță și au dispersat mulțimea din fața Teatrului Național.
Bulevardul Magheru este plin de dube cu jandarmi, care se pregătesc să intervină.
UPDATE 22.51. Jandarmii au format un cordon de protecție, încercând să-i izoleze pe manifestanții recalcitranți.
UPDATE 22.47. Scutierii au început să înainteze către manifestanți. Drept răspuns, aceștia au ridicat gardurile montate de către jandarmi și au început să arunce cu pietre.
În zonă au fost împrăștiate gaze lacrimogene. Restul protestatarilor s-au delimitat de grupul violent.
UPDATE 22.42. Spiritele par să se fi încins din nou în Piața Universității, unde un grup de ultrași a dat foc la niște bannere. Manifestanții au încercat să rupă cordonul format de jandarmi, strigând " La Unirii, la Unirii". 
Un protestatar a căzut. Alți oameni aleargă.
UPDATE 22.25. Marcel Vrabie spune că e pensionar și șef de scară la un bloc din Drumul Taberei: ”Țin aici, în sacoșă, doi covrigi și o șubă, pe care o mai pun pe mine când e frig. Am fost la servici, iar de mâine vin și cu nevasta, se întoarce de la muncă din Italia, cu o mașină. Jos taxa auto!”
UPDATE 22.16. Cosmin, un suporter cu o voce răgușită strigă cât poate că „ăștia de la USL să nu ne confiște protestul. Să nu vedem picior de politician pe aici, avem boală pe toți. Vrem tineri la guvernare, sânge proaspăt, oameni moderni, cu mintea deschisă, nu moșnegi dintre foști securiști. Jos Băsescu!Jos mafia USL și PDL”. Suporterii sunt în continuare cei mai gălăgioși.
Protestatarii încep să se rărească, mulți pleacă spre metrou.
UPDATE 21.50. Manifestanții de la Universitate își continuă protestul, într-un mod pașnic.
UPDATE 21.45. Ultrașii din Piața Universității își strâng bannerele și se pregătesc să plece acasă. Ei spun că mitingul lor s-a încheiat: "De-acum nu mai e treaba noastră ce se întâmplă". 
UPDATE 21:35. Bulevardul Magheru şi căile către străzile Rosetti, Kogălniceanu şi Piaţa Unirii sunt delimitate de cordoane de jandarmi, astfel încât circulaţia în rondul de la Universitate să nu fie blocată.
UPDATE 21:20. Traficul rutier este blocat între Universitate şi Romană, precum şi pe Bulevardul Catargiu, până la Piaţa Victoriei, purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Poliţie Rutieră, Ioana Stancu, spunând că măsura a fost luată pentru protejarea protestatarilor.
UPDATE 21.10. Cei care au protestat pașnic sunt supărați pe oamenii aduși de Opoziție în Piața Universității. Ei au strigat: "USL, USL, ne-ai furat protestele!"
UPDATE 20.55. În piață au mai rămas aproximativ 1.000 de persoane. Sursele EVZ spun că jandarmeria se pregătește să elibereze bulevardul, dat fiind faptul că jumătate dintre protestatari a plecat acasă.
UPDATE 20.45. "Jandarmeria nu va interveni în forţă!", a declarat Ioan Dascălu, secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). Acesta a adăugat că, deşi se vorbeşte de o iminentă intervenţie în forţă, Jandarmeria şi Poliţia nu vor interveni cu brutalitate, “atât timp cât persoanele aflate în Piaţă se manifestă paşnic şi civilizat". Oficialul MAI a făcut apel la oamenii din Piaţa Universităţii să se comporte civilizat.
UPDATE 20.40. Ultrașii au aprins torțe, în aclamațiile mulțimii. Ei strigă: "România e țara mea și nu vreau să plec din ea" și "Demisia, demisia, demisia".
UPDATE 20.35. Liderul PSD, Victor Ponta, a făcut un apel la calm, pe Facebook, rugându-i pe cei care au participat la mitingul USL să evite orice provocare și să nu devină violenți.

UPDATE 20.30. Protestatarii din piață au afișat un banner pe care scrie: "EBA, tatăl tău nu vrea să vorbește cu noi". 
UPDATE 20.25. Mulți dintre tinerii prezenți în piață s-au plictisit și au început să plece. În zonă se mai află aproximativ 1.500 de persoane.
UPDATE 20.09. Manifestanții din Piața Universității au început să danseze "Hora Unirii".
UPDATE 19:59. Jandarmii adoptă, deocamdată, tactica: „Lăsați-i în stradă până se plictisec”. Manifestanții din provincie se plimbă acum la pas pe Bulevardul Magheru.
UPDATE 19:57. Un protestatar a declarat, pentru EVZ, că suma pe care a încasat-o pentru excursia la București a fost 100 de lei. Ca să demonstreze că a fost în piață, el s-a fotografia în mulțime.
UPDATE 19.50. Trei dintre protestatarii reținuți aveau asupra lor sticle incendiare, iar ceilalți doi – cuțite. Ei au fost duși la secție pentru continuarea cercetărilor, ne-a declarat Alina Ienciu, ofițer de presă în cadrul Ministerului de Interne.
UPDATE 19:37. Scandările celor din Piață sunt colorate. Un grup de protestatari a început să strige „Voiculescu și ai lui să se ducă dracului!” și „M…ie Iliescu!”.
UPDATE 19.26. Lectorul Cătălin Crăciun, cel confundat de Antena 3 cu liderul galeriei Dinamo, a ieșit iarăși cu portavocea la Universitate. El a declarat, pentru EVZ, că a cerut o dezmințire din partea televiziunii, însă a fost refuzat.

UPDATE 19.20. Deputatul PNL Ludovic Orban a fost agresat de protestatarii din Piața Universității și a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a-l scoate din mijlocul mulțimii.
Orban se dovedește astfel incapabil să învețe lecția pe care a primit-o marți seara tot în Piața Universității, când manifestabții i-au transmis clar că nu este binevenit.

UPDATE 19.17. Jandarmii au început să efectueze controale corporale, în urma cărora au reținut cinci persoane, dintre care două aveau asupra lor sticle incendiare.
Manifestanții care au ales să rămână pe trotuar spun că nu vor să se asocieze, în protestul lor, cu niciun partid politic. În acest moment, cei care ocupă BD. Magheru sunt protestatarii aduși de USL din provincie. Revoluționarii și pensionarii s-au dat deoparte, pe marginea carosabilului.
UPDATE 19.12. Nu toți protestatarii au ocupat Bd. Magheru. Unii au ales să rămână pe trotuare. În cordonul de la Universitate sunt acum 200 de jandarmi, iar alți 200 sunt organizați în plutoane, la vedere, în piață.
Pe străzile din jur, alte câteva sute de scutieri supraveghează zona.
UPDATE 19.05. Tensiunea a atins cote alarmante în Piața Universității. Jandarmii se pregătesc să riposteze și își încarcă puștile cu cartușe cu gaze lacrimogene.
UPDATE 18.55. Cordonul de jandarmi din dreptul Intercontinentalului a fost rupt de tot, iar trei plutoane a câte 50 de mascați au fost infiltrate în mulțime.
În acest moment, au sosit alte opt dube cu jandarmi, care sunt pregătiți să acționeze, în timp ce alte câteva dube sunt parcate în dreptul sediului Ministerului de Interne. 
UPDATE 18.49. 2.000 de oameni sunt în acest moment la Universitate. Jandarmii au făcut cordoane, atât în mijlocul bulevardului Magheru, cât și pe marginea lui.
UPDATE 18.46. Sute de jandarmi de la Intervenție Rapidă au fost relocați de la mitingul USL, pentru a restabili ordinea. Oamenii se îmbrâncesc ca să ajungă la Universitate.
Bulevardul Magheru e blocat, iar jandarmii s-au infiltrat în mulțime încercând să liniștească spiritele. Reprezentanții forțelor de ordine susțin că vor să-i țină pe oameni departe de carosabil.
UPDATE 18.40. Protestatarii care veneau din Piața Victoriei au rupt gardurile pe care jandarmii le-au montat în dreptul Hotelului Intercontinental. Manifestanții i-au bruscat pe jandarmi pentru a li se alătura oamenilor care deja protestau în Piața Universității. 
UPDATE 18:15. Sunt aproximativ 900 – 1.000 de persoane acum în Piața Universității.
UPDATE 18.05. Bulevardul Lascăr Catargiu este blocat din cauza simpatizanților USL care au plecat de la Arcul de Triumf către Piața Universității.
UPDATE 17.55. Au început să sosească și manifestanții de la Arcul de Triumf. Au pancarte cu PSD.
UPDATE 17. 50. Bișniță în Centrul Capitalei: covrigii se vând cu 2, 5 lei, iar ceaiul, cu 6 lei. Și-au făcut apariția și susținătorii lui Dan Diaconescu, ce continuă să promită fiecărui român câte 20.000 de euro.
UPDATE 17.30. Potrivit jandarmilor, în Piața Universității se află în prezent aproximativ 300 de persoane, care protestează pașnic.
UPDARE 17.12. În Piața Universității s-au format două tabere: pe partea cu Facultatea de Arhitectură – pensionari împotriva Noua Dreaptă, iar în fața Teatrului Național – constănțenii împotriva revoluționarilor și a pensionarilor.
UPDATE 17.07. ”Noua Dreaptă” scandează ”PDL și USL fură prin rotație” și ”Jos domnia FMI!”, ceea ce îi enervează pe puținii pensionari aflați pe partea cu Facultatea de Arhitectură”.

UPDATE 16.30. În mulțime e loc și de glume: ”Cre’că pe ăștia i-a fermecat Vanessa, vrăjitoarea aia, să scape ea din arest dacă dărâmă ei statul”.
UPDATE 16. 15. ”Să vină USL, la baia de mulțime”, strigă constănțenii. ”Fără politică”, le răspund pensionarii. România e a noastră, nu a voastră”, strigă pensionarii. ”O împărțim după aia”, le răspund, ironic, la portavoce, dobrogenii. În Piață sun în jur de 300 de persoane.
UPDATE 16. 10. Constănțenii afișează pancarte pe care scrie: ”Mazăre, te așteptăm la Universitate”, astfel că primarul a centrat, atunci când a declarat că va veni dacă-l vor chema oamenii, și tot el dă acum cu capul punându-și concitadinii plătiți să-l cheme.
UPDATE 16.09. Bucureștenii și constănțenii continuă să se certe, folosind chiar megafoanele în acest sens: ”Să plece PSD-iștii dintre noi!”.
UPDATE 15. 37: Constănțenii se ceartă cu revoluționarii, pe motiv că primii scandează ”Mazăre”. Pensionarii scandează ”Jos instigatorii!”, constănțenii îi amenință cu bătaia, pentru ca, apoi, să se pârască unii pe alții la jandarmi.
UPDATE 15. 32: În Piață și-a făcut apariția un grup de 50 de persoane. ”Am venit să vi-l luăm, înapoi la Constanța, pe Băsescu”, apoi se adresează unui soi de organizator: ”Nu uita să ne treci pe listă, să nu cumva să-mi iau milionul”. Apoi continuă să scandeze”Jos Băsescu!”.
 UPDATE 15. 30: Dan Petre Popa, Asociația Tâmpiților din România, împarte pliante cu ”Zona poluată politic” și spune că nu lasă politicienii să acapareze Piața Universității.  
UPDATE 14.30: Pe Platoul din Fața Teatrului Național s-au strâns aproximativ 100 de persoane. Potrivit surselor EVZ, MAI a mobilizat 4.000 de jandarmi din București și județele învecinate, pentru ceea ce se cheamă Operațiunea Laleaua Albastră. Oficial, Jandarmeria nu dezvăluie numărul.
Câteva zeci de persoane s-au adunat, încă de la ora 13, pe platoul din Fața Teatrului Național. Este vorba despre pensionari și revoluționari, aceiași din zilele trecute.
Unii dintre susținătorii USL, care vin din provincie, se opresc în Piața Universității, crezând că aici se va desfășura mitingul partidelor din Opoziție. Jandarmii îi redirecționează către Bd. Kiseleff – Piața Victoriei.
De altfel, încă de aseară au apărut semne ale infiltrării unor susținători ai partidelor, printre manifestanți.
Mai mulți invidivizi care purtau șepci inscripționate cu PNL au bruscat câțiva ONG-iști, în zona Facultății de Arhitectură, încercând să le distrugă banner-e pe care scria "PDL – PSD, aceeași mizerie".
Peste stradă, la Teatrul Național, au apărut la un moment dat mai mulți tineri care purtau pancarte identice ca mărime, dar și scrise cu litere cu același font, cu inscripții gen: "Aici este Craiova", Brașov, Constanța etc.. Era vorba tot despre activiști de partid, căci, dacă îi întrebai în ce cartier locuiesc, spre exemplu, în Craiova, răspundeau… Buzăului. Evident, cartier inexistent în Bănie.
CITIȚI ȘI:

  • MITING CU CARNET DE PARTID. Promisiunea USL: „După protest, mâncare și băutură pe săturate!”
  • ZIUA A ȘASEA. Bursa zvonurilor: PNL cumpără protestatari – 50 de lei „bucata”
  • Război de orgolii în USL. Mitingul PNL, boicotat de baronii PSD