Centrul Expozitional ROMEXPO gazduieste intre 14 si 17 octombrie, a.c., cea mai mare manifestare cu profil tehnic, organizata anual in Romania, TIB – TARGUL TEHNIC INTERNATIONAL BUCURESTI.
Evenimentul, conceput si organizat de ROMEXPO, in parteneriat cu Camerele de Industrie si Comert din Romania, reuneste, la cea de-a 41-a editie, peste 180 de expozanti din 15 tari din Europa si Asia. Pe langa companii din industria de resort autohtona, vor fi prezenti si mari jucatori ai pietei de profil, din tari precum: Germania, Suedia, Italia, Spania, Polonia, Cehia, Turcia, Israel, Bulgaria, Ungaria, Austria, Slovenia, Belgia, Franta.

TIB 2015 ocupa o suprafata expozitionala de peste 8.000 de mp si este organizat in Pavilionul A al Centrului Expozitional Romexpo.

Evenimentul este dedicat tuturor specialistilor interesati de noutatile si tendintele aparute la nivel mondial, in domeniile: robotica, inginerie mecanica, electrica si auto, electronica si comunicatii, IT si software, echipamente, tehnologii si materii prime pentru productia si prelucrarea maselor plastice, metalurgie, echipamente hidraulice, transport si depozitare.Companii de notorietate mondiala expun la TIB 2015
Unii dintre cei mai importanti producatori si furnizori de echipamente, tehnologii, servicii cu profil tehnic se reunesc la TIB, evenimentul simbol al Romexpo.

Vizitatorii vor avea parte de o serie de prezentari si demonstratii de masini si echipamente care asigura o mai mare flexibilitate si crestere rapida a productivitatii, in domeniul industrial si in cele conexe acestuia. Astfel, pe parcursul celor patru zile de targ, unele dintre companiile prezente isi vor expune o serie de modele noi si performante de masini cu comanda numerica computerizata: strunguri, freze, masini de gaurit, etc.

Din expozitie nu vor lipsi solutiile inovative din domeniul tehnologiei senzorilor, fiind prezente companii cu traditie pe acest segment. Cei interesati de echipamentele de debitare cu jet de apa si pulbere abraziva vor avea ocazia sa afle noutatile in domeniu de la furnizori autohtoni renumiti pentru paleta larga de tehnologie oferita pietei de profil.Ariile de interes si atractie ale TIB 2015 vor fi, ca in fiecare an, zonele de robotica si masini industriale, unde poate fi urmarit intregul proces de realizare a diferitelor piese, dar si zona de design industrial.

Noutatile TIB 2015 care vin sa simplifice procese tehnologice si sa scurteze timpi de lucru sunt legate de:

  • masini de taiat cu jet de apa, masini CNC
  • masini si echipamente automate pentru productie
  • masini de ambalat
  • echipamente de dozat
  • sisteme de marcare industriala si aparate de zbor autonome utilitare
  • echipamente si aparate pentru testarea proprietatilor fizico-mecanice ale materialelor
  • masini de masurat in coordonate 3D, brate poliarticulate 3D
  • scannere laser si diverse alte echipamente de tehnologie a senzorilor
  • microscoape industriale si metalografice
  • stereomicroscoape si microscoape 3D

Concomitent cu TIB (14-17 octombrie, a.c.), in pavilionul C2 al ROMEXPO se desfasoara doua evenimente cu caracter tehnico-stiintific, INVENTIKA 2015-Salon de inventii si inovatii (www.expoinventika.ro) si Salonul Cercetarii Romanesti – organizat de catre Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Inovare (ANCSI), care promoveaza creativitatea cercetatorilor romani, astfel incat sa se impulsioneze valorificarea rezultatelor CDI si promovarea inteligentei tehnice romanesti in competitia internationala. In cadrul Pavilionul C2, vor expune peste 70 de companii, institute de cercetare, inventatori si va fi amenajata o sectiune dedicata IMM-urilor cu profil de cercetare.
Totodata, Targul Tehnic International Bucuresti 2015 va avea loc in aceeasi perioada cu o alta manifestare de traditie, ExpoEnergiE (www.eee-expo.ro ) – Targ international de energie regenerabila, energie conventionala, echipamente si tehnologii pentru industria de petrol si gaze naturale.Odata cu manifestarile cu caracter tehnic, Romexpo anunta si desfasurarea, intre 14 si 17 octombrie, a expozitiei FABRICAT IN ROMANIA (www.expo-fabricatinromania.ro ), eveniment "Ambasador" de tara pentru Romania si Republica Moldova, prin intermediul careia se prezinta investitorilor romani si straini produse de o calitate recunoscuta si apreciata atat pe plan national, cat si in Europa de Vest.

Programul de vizitare al TIB 2015
14-16 octombrie 2015, intre orele 10:00-18:00
17 octombrie 2015, intre orele 10.00-16.00
Locatie
Pavilionul A; platformele 1, 4, 10,11

Acces
Bilet intrare adulti si studenti:10 lei/zi
Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate beneficiaza de intrare gratuita.
Biletele pot fi achizitionate si online, accesand platforma de vanzare bilete.
Mai multe informatii despre acest eveniment se pot afla prin accesarea website-ului www.tib.ro
Pentru tematica detaliata a targului, puteti accesa linkul urmator: http://tib.ro/files/Forms_ro/2015/F2-tematica-2015-TIB.pdf

Despre: TIB–Targul Tehnic International Bucuresti este manifestarea expozitionala emblematica pentru ROMEXPO, avand o istorie de peste 40 de ani, care a inceput in anul 1970, odata cu prima editie.
Evenimentul este certificat la nivel international, fiind atestat de catre Asociatia Globala a Industriei de Targuri – UFI.
Este organizat sub un concept unic in Romania, fara concurenta.

Despre: ROMEXPO S.A. (www.romexpo.ro) este liderul industriei romanești de targuri și expoziții, imbinand tradiția cu experiența și calitatea de nivel internațional, toate in beneficiul expozanților și vizitatorilor specialiști care, an de an, confirma buna reputație a firmei.

ROMEXPO S.A. este recunoscut și pe plan internațional, fiind membru cu drepturi depline al Asociației Mondiale a Industriei de Expoziții – UFI, al Alianței Targurilor din Europa Centrala – CEFA, al Uniunii Internaționale de Raportare a Statisticilor Expozițiilor – CENTREX și al Asociației Organizatorilor de Targuri Agricole din Europa – EURASCO.
Societatea dispune de propriul sau centru de expoziții, denumit Centrul Expozițional ROMEXPO, care se intinde pe o suprafața totala de 100.000 mp. Din 1991, strategia de dezvoltare a societații ROMEXPO S.A. s-a concentrat pe trei direcții prioritare: modernizare, diversificare și specializare, toate acestea intr-un efort de creștere substanțiala a calitații serviciilor atat pentru expozanți, cat și pentru vizitatorii specialiști, din ce in ce mai exigenți.