Potrivit Mediafax, salariaţii intraţi în greva foamei sunt hotărâţi să nu renunţe la acţiunea lor. Cazaţi într-un cort amplasat în curtea combinatului, greviştii vor rămâne inclusiv pe parcursul nopţilor în unitate, aşa cum, de altfel, au făcut-o şi până acum.

"Cei 18 protestatari erau pe punctul de a renunţa la greva foamei, după ce ni s-a promis, din nou, că până în această seară (n.r.-vineri) ne vor fi viraţi banii pe carduri. Din păcate, pe cât de erau de încântaţi, pe atât au fost de dezamăgiţi, gândindu-se că trebuie să înfrunte frigul în acele corturi, pe parcursul nopţilor ce vor urma. Patronatul ne-a dus iar cu vorba, pentru a nu ştiu câte oară, pe motiv că, de această dată, nu a intrat valuta în ţară dintr-un contract cu un partener străin”, a declarat liderul Sindicatului "Chimfert” din cadrul societăţii Amurco Bacău, Gheorghe David, pentru Mediafax. 

Potrivit acestuia, salariaţii aflaţi în greva foamei au început să aibă probleme de sănătate, în special din cauza scăderii nivelului glicemiei, în unele cazuri şi la o treime. De altfel, unul dintre grevişti a ajuns de două ori la spital, însă a revenit de fiecare dată la combinat, pentru a-şi continua protestul.

Protestul colectiv a început la o săptămână după ce patronatul promise că va achita salariile restante până pe 23 mai, ceea ce nu s-a întâmplat. Din cei aproximativ 6.000 de lei pe care îi are de primit, în medie, fiecare salariat, angajaţii au încasat câte 200 de lei, bani proveniţi, potrivit sindicatului societăţii Amurco, din fierul vechi tăiat şi vândut din combinat.

Combinatul băcăuan de îngrăşăminte chimice, patronat de omul de afaceri Ioan Niculae, şi-a oprit activitatea pe 27 februarie, după un an de zile în care a funcţionat sporadic. În consecinţă, 300 din cei 420 de salariaţi ai societăţii vor fi disponibilizaţi colectiv începând cu luna iunie, restul angajaţilor rămânând în continuare în combinat pentru a asigura conservarea instalaţiilor.