Evenimentul Zilei > Economie > 150 MILIOANE de euro pentru „START-UP ROMÂNIA”
150 MILIOANE de euro pentru „START-UP ROMÂNIA”

150 MILIOANE de euro pentru „START-UP ROMÂNIA”

Astăzi, a fost lansată schema de finanțare "Start-up România", proiect în valoare de 150 de milioane de euro care vine în sprijinul dezvoltării antreprenoriatului, mai ales în rândul tinerilor, spune un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

A fost lansată schema de finanțare "Start-up România", proiect în valoare de 150 de milioane de euro care vine în sprijinul dezvoltării antreprenoriatului, mai ales în rândul tinerilor.

“Programul " Start-up România " face parte din inițiativa de poziționare a României ca HUB-ul antreprenorial Sud Est european. În acest sens, vom sprijini în prima etapă domenii precum IT-ul, industriile creative , turismul și sănătatea. Conceptul include educație antreprenorială , mentorat , servicii de incubare, internaționalizarea afacerilor și granturi de până la 25 000 euro. Inițiativa va fi implementată în parteneriat public-privat, iar sectorul privat va deține ponderea cea mai mare.” a declarat Florin Jianu, ministrul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism.

Ministerul Fondurilor Europene – AM POSDRU a publicat spre consultare Ghidul Solicitantului – Condiții Specifice Axa Prioritară 3 „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”, Domeniul Major de Intervenţie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”.