15 rinoceri, 185 de căprioare și un tigru regal bengalez au murit ca urmare a unor inundații devastatoare în India

15 rinoceri, 185 de căprioare și un tigru regal bengalez au murit ca urmare a unor inundații devastatoare în India

Ploile deosebit de abundente au cauzat inundarea unor mari suprafețe ale celebrului parc natural Kaziranga din nord-estul Indiei. Peste 225 de animale s-au înecat, iar alte câteva sute au fugit din fața apelor, conform declarației făcute de directorul parcului, Satyendra Singh, sâmbătă.

 

Aproximativ 15 rinoceri, 185 de căprioare și cel puțin un tigru regal bengalez au murit în inundațiile devastatoare care au distrus rezervația naturală din statul Assam, conform aceluiași oficial.

„Am văzut foarte multe cadavre de animale luate de ape. Este o scenă sfâșietoare“, a mai declarat Singh.

Ne puteți urmări și pe Google News

Între timp, în nordul Indiei și în țările vecine, Nepal și Bangladesh, numărul morților a crescut la aproximativ 578 de persoane, până sâmbătă. Oamenii s-au înecat sau au fost striviți de casele luate de ape și de alunecările de teren cauzate de ploile musonice.

Cele trei țări au conlucrează în eforturile de salvare, evacuare și asigurare a alimentelor și adăpostului pentru aproximativ 16 milioane de persoane afectate de inundațiile din Asia de Sud. Principalele instituții implicate sunt armata și serviciile de gestionare a dezastrelor.

Situația s-a înrăutățit după ce apa a ieșit din matca râurilor din Nepal, existând posibilitatea să inunde părți însemnate din țara vecină, a mai spus Awasthi.

Armata indiană  s-a folosit de șalupe pentru a salva miile de oameni blocați pe acoperișuri. În același timp, elicoptere militare le aruncau sinistraților pachete cu alimente și apă potabilă.

Conform datelor oficiale, 144 de persoane au fost luate de ape în statul Assam, iar alte 60 de persoane și-au pierdut viața în statul Bengalul de Vest.

În Kaziranga, au fost inundați aproape 80 la suta din cei 430 de kilometri pătrați ai parcului natural . Unele animale au reușit să traverseze o autostradă și să au ajuns pe un teren mai înalt. Guvernul statului Assam a dispus stabilirea unui dispozitiv de pază pe autostrada, în vederea protejării rinocerilor de braconieri, conform domnului Singh, directorul parcului.

Și în Nepal, inundațiile au cauzat moartea a aproximativ 110 persoane, de la începutul ploilor musonice, în luna iunie. Totuși, apele au început să se retragă, astfel încât nu s-au înregistrat noi victime, conform datelor oficiale.

În Bangladesh, peste 70 de oameni au murit în ultima săptămână. Victimele s-au înecat ori au fost mușcate de șerpi veninoși, deosebit de activi în anotimpul musonului.

Centrul Guvernamental pentru Prognozare și Avertizare a Inundațiilor a afirmat sâmbătă, prin purtătorul său de cuvânt, că se așteaptă o îmbunătățire a situației în următoarele zile.

Multe diguri de protecție împotriva inundațiilor s-au prăbușit din cauza apelor revărsate extrem de violent în toată regiunea de nord a Bangladeshului. Este oricum vorba de o regiune săracă. Țara cu o populație de 160 de milioane de cetățeni este, de fapt, o deltă traversată de peste 130 de râuri. (The Times of India)